Annons
Annons
En ö i havet utanför Skottland

En ö för den som vill ha lite lugn och ro! Foto: GettyImages

Nyhet

Skotsk ö till salu – bli granne med havet och spektakulär natur

Skottland lockar med naturupplevelser, brusande hav, värmande whisky och många vackra öar. Nu är en till salu – för ett helt okey pris!

Text: Helle Kikerpuu • 2022-08-17 Uppdaterad 2022-08-17

Längtar du till havet, karga landskap och fyrtorn? Skulle drömmen vara att flytta till Skottland, då har vi goda nyheter för dig. Nu finns en ö till salu på den skotska västkusten.

Ön i fråga heter Pladdan och ligger strax söder Skottlands sjunde största ö, Arran. Här är djurlivet rikt med fåglar som tärnor och lunnefåglar, men även delfiner, sälar och till och med den tio meter långa hajarten brugd kan skymtas i vattnet utanför ön. Från det fullt fungerande fyrtornet har man en prima utsikt över grannön och havet. Och huset på ön kommer med hela fem rum, men kräver en del renovering. Det är med andra ord en perfekt plats för den som vill ha lite lugn och ro långt bort från storstädernas buller.

En vit fyr på ön Pladda i Skottland
Fyren och huset på ön Pladda behöver renoveras. Foto: GettyImages

Vill man lämna sin lugna ö ligger Arran nära. Där finns äventyrssporter, kulturfestivaler och läckra lokala specialiteter – särskilt ostar och choklad. För whiskyälskaren finns destilleriet Arran och så får man inte missa de pittoreska hamnarna och romantiska slottet – inte konstigt att ön kallats ”ett Skottland i miniatyr”.

Vad kan ett sån lantlig lyx kosta undrar du kanske? Inte så illa som man kanske skulle kunna tro, i alla fall inte om man jämför med huspriser i Skottland. Hela ön kan nämligen köpas för 350 000 pund, vilket motsvara cirka 4 600 000 svenska kronor och säljs av fastighetsbyrån Knight Frank.

Vackra grannön Arran – Skottland i miniatyr. Foto: GettyImages
Missa inte de mysiga byarna och hamnarna på grannön Arran. Foto: GettyImages

Text: Helle Kikerpuu • 2022-08-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen