Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Snart kan du näcka i Paris – helt lagligt

Möt våren i Paris – naken! Det blir snart möjligt då stadens myndigheter inom kort planerar att öppna en naturistpark.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-28

Med cirka 100 nakenstränder och 20 000 campingplatser tillägnade nudism är Frankrike världens största destination för nudister, men i nuläget finns det endast en mötesplats – under utvalda kvällar i en simhall – i landets huvudstad för de som vill kasta av kläderna och gå “au naturell”, enligt The Telegraph.  

Väljer man att näcka utanför “officiella nudistområden” riskerar man enligt fransk lag dryga böter eller upp till ett år i fängelse, men snart kan Parisbor och turister som vill känna solens strålar på sina intima delar få möjligheten att göra så.

Paris kommer då att följa i fotspåren av andra europeiska storstäders som München, Barcelona och Berlin. Även i Stockholm kan man kasta kläderna på ett flertal ställen, ett exempel är Ågesta naturistbad i Farsta.

Den som oroar sig över att ofrivilligt få syn på nakenfisar som springer omkring fritt i staden kan dock pusta ut. Området kommer förmodligen att anläggas på en avskild plats i utkanten av Paris. 

Ett förslag på att lägga nudistparken vid floden Seine slogs ned av stadens vice borgmästare Bruno Julliard med anledning att platsen var “för exponerad.”

– Vi behöver hitta rätt plats och vi vill inte uppröra någon, det kommer fömodligen att bli en park eller trädgård sa han till BFM TV, enligt The Telegraph. 

Fakta: Vad är skillnaden mellan att vara nudist och naturist? 

Orden är i princip synonyma. Men vissa gör följande distinktion: Attributet nudist används för de som helst vill vara nakna hela tiden. Naturist används för de som väljer nakenhet efter tillfälle, typ när vädret är skönt.  

Källa: Malin Arlinder Ekberg ordförande i naturistföreningen EOS i en intervju med Allt om Stockholm.

Nakensemester – nio avklädda tips

Ny nakenrestaurang i Tokyo portar överviktiga – och folk över 60

10 bästa nudiststränderna (2011)


Text: Johanna Jackson • 2016-09-28
Nyhet

Scroll to Top