Annons
Annons
Bild: Blue Marble Private.

Bild: Blue Marble Private.

Nyhet

Snart kan man resa till Titanics vrak på havsbottnen

Har du någon gång drömt om att dyka ner till Titanics skeppsvrak? Då kan du glädjas av att det snart är möjligt. I alla fall om du kan hosta upp närmare en miljon kronor.

Text: • 2017-04-03 Uppdaterad 2021-06-23

Skeppet som sjönk på sin jungfruresa 1912 och som fick uppmärksamhet genom filmen Titanic med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet, kommer snart gå att besöka tack vare det London-baserade företaget Blue Marbles Private. I maj 2018 anordnar företaget dykexpeditioner till vraket som varar i åtta dagar, skriver Business Insider.

Färden ska gå med en specialdesignad undervattensfarkost byggd i titan och kolfiber. Tillsammans med en grupp experter kommer nio passagerare att få åka ner på ett djup av nästan 4 000 meter. Där kommer farkosten bland annat åka över Titanics övre däck och den kända stora trappuppgången som även syns i filmen.

Det finns dock en nackdel med den här exklusiva resan – expeditionen kostar ungefär 900 000 kr per person. Samma pris som en förstaklassbiljett kostade 1912, fast med dagens värde. Enligt Lonely Planet har nio personer har redan bokat den första expeditionen, men misströsta inte. Det finns fler schemaslagda resor för sommaren 2019. 

8 annorlunda sätt att upptäcka världen på

Här bor du 5-stjärnigt – för under 1 000-lappen


Text: • 2017-04-03
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top