Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nyhet

Charterarrangören börjar klimatkompensera för kundernas resor

TUI blir först ut av de stora svenska researrangörerna att klimatkompensera. Den 1 maj börjar de klimatkompensera för alla nordiska kunder som reser med bolagets egna flygbolag samt för de som bor på något av researrangörens egna hotell.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-11 Uppdaterad 2021-06-23

Från och med idag, den 11 april, är det möjligt att se vilka hotell och flygavgångar som TUI kommer att klimatkompensera för framöver. Totalt handlar det om 2 000 flygavgångar och 200 hotell. 

– Vår vision är att vi ska vara klimatneutrala 2030, säger Alexander Huber, VD på TUI i Norden, i ett pressmeddelande

TUI blir först ut av de stora svenska researrangörerna att klimatkompensera. I en undersökning som företaget genomfört framgår det att nästan hälften (47 procent) av svenskarna tycker att det är ganska viktigt, viktigt eller mycket viktigt att resebolagen erbjuder möjligheten till klimatkompensation. 

– Vi har jobbat under många år med att minska vår påverkan på klimatet, nu tar vi nästa steg. Det här är en stor investering vi gör för att säkerställa att våra kunder ska känna att de kan fortsätta resa. Samma mängd koldioxid som flyget och hotellet släpper ut ser vi till att minska på en annan plats. Våra kunder vill fortsätta resa mer hållbart, vi har redan gjort mycket för att minska utsläppen, det hÙ?r är ytterligare ett steg i den riktningen”, säger Alexander Huber.

Nu återstår det att se om någon av de andra resejättarna hakar på. 

 

Europas vackraste tågresor – 8 makalösa rutter

Nya resekonceptet: Låt ödet bestämma vart du ska

Charterarrangören nylanserar tågresor


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-11
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen