Sri Lankan ett av få bolag som flyger till Colombo

Nyhet

Sri Lankan ett av få bolag som flyger till Colombo

Trots det kraftigt ökade intresset för Sri Lanka går det få interkontinentala flyg till landet. Sri Lankan Airlines är ensamma om att flyga nonstop från Europa, medan Qatar, Emirates och United flyger med mellanlandning i Persiska viken.

Text: Redaktionen • 2010-08-24

 
Sri Lankan ett av få bolag som flyger till ColomboEfter Sri Lankas 26 år långa inbördeskrig, som tog slut i maj förra året, är det ännu få internationella flygbolag som flyger till Sri Lanka.
 
Stora jättar som Air France/KLM och British Airways har ännu inga flyg till Sri Lanka där turismen just nu upplever kraftig ökning som resultat av freden.
 
Sri Lankan Airlines flyger direkt till Colombo från Frankfurt, Milano, London, Paris och Rom med anslutning med samarbetande flygbolag från Skandinavien.
 
Dessutom flyger bolaget från flera städer i Persiska viken, Indien och resten av Asien. En av de linjer som går bäst är nonstopflyget London-Maldiverna.
 
– Sri Lankans planer för de kommande fem åren handlar om att gynna landets ekonomi i allmänhet och turismexpansionen i synnerhet.  Därför kommer vi att praktiskt taget fördubbla vår flotta och öka antalet flygningar kraftigt, säger Mohamed Fazeel, bolagets försäljningschef. 
 
I november börjar de stora svenska charterbolagen – Apollo, Fritidsresor och Ving – dessutom med charterflyg till Sri Lanka från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
 
Första sex månaderna ökade antalet utländska turister i Sri Lanka med nästan 50 procent jämfört med året innan, enligt Sri Lanka Tourism Development Authority.
 

Läs mer

Sri Lankan Airlines<br />Sri Lankas turistmyndigheter
Vagabond om turismen på Sri Lanka 
 


Text: Redaktionen • 2010-08-24
Nyhet

Scroll to Top