Annons
Annons
Utanför charkuteributiken Taylor and Jones, Hornstull. Foto: Per-Olof Forsberg / Flickr.

Utanför charkuteributiken Taylor and Jones, Hornstull. Foto: Per-Olof Forsberg / Flickr.

Nyhet

Stockholm – drömresemål för hipsters

Den australienska resesajten traveller.com.au har sammanställt en lista med åtta destinationer för hipsterresenären. Sveriges huvudstad prisas bland annat för invånarnas modemedvetenhet och hamnar på plats sju.

Text: Johanna Jackson • 2015-04-14 Uppdaterad 2021-06-23

Här är destinationerna på Travellers lista:

1. Havanna, Kuba

Motivering: Kubas invånare behöver inte ens försöka för att kvalificeras som hipsters – vilket passar utmärkt eftersom det är essensen av hipsterns innersta själ: att inte försöka för mycket. Här kör man 50-talsbilar, dricker småskaligt producerat rom, röker cigarrer och diskuterar Che Guevara. Staden är även fylld av en uppsjö av butiker med goda chanser för vintagefynd. 
Rubrikfoto flickr: perolofforsberg / Creative Commons

Läs: Cigarrens många sidor

Stockholm – drömresemål för hipsters
Härligt sköna damer i Habana Vieja – Gamla Havanna.

2. Portland, USA

Motivering: Portland är epicentret för hipsterkulturen. Staden är full av food-trucks, organiska muffins, mikrobryggerier och fristående bokaffärer – i Portland finner hipstern sina likar. 
Bild flickr: johnjoh

Läs: Puderåkning och cityliv i Oregon

Stockholm – drömresemål för hipsters
Några av Portlands många food-trucks i down town.

3.  Tokyo, Japan

Motivering: Tokyo är så stort så att vem som helst kan få sig ett individuellt storstadsfix baserat på preferenser, detta gäller även hipstern. Om det är viktigt för dig att veta vilken provins som din frigående fläskmiddag spenderade sina första dagar ska du bege dig till stadsdelen Shimokitazawa – en hipsterenklav söder om neonupplysta Shinjuku. Här finner du de bästa caféerna, vintagebutiker, vinylskivor och indie-barer med livemusik. 

Läs även:™�33 måsten i Tokyo / Shimokitazawa – coolast i världen

Stockholm – drömresemål för hipsters
Strax söder om Shinjukus skyskrapor finner du Shimokitazawa – Tokyos hippaste kvarter.

4. Berlin, Tyskland

Motivering: Lagerhus smyckade av förstklassig gatukonst och omgjorda till klubbar eller konstgallerier. Stor andel av liksinnade utländska besökare, stilsäkert mode, progressiv politik och kosmopolitisk mat. Berlin försöker inte ens vara coolt men är enligt Traveller den coolaste staden du någonsin kommer besöka. 

Läs: Den ultimata guiden till Berlin

Stockholm – drömresemål för hipsters
Musikfesten Hipster Olympics 2012, Berlin.

5.  Istanbul, Turkiet 

Motivering: Världsmetropolen Istanbul kryllar av exklusiva boutiqer och trendiga designhotell. Den hetaste stadsdelen för hipsters är Beyoglu där du hittar mysiga barer, traditionella teserveringar och restauranger i framkant med tatuerad personal – du kommer att känna dig som hemma. 

Läs: 30 måsten i Istanbul

Stockholm – drömresemål för hipsters
I Istanbuls basar trängs över3 000 butiker.

6.  Sao Paulo, Brasilien

Motivering: De flesta som besöker Brasilien åker till Rio de Janeiro, men varför göra som alla andra? I Sao Paolo kan du få den brasilianska upplevelsen men med en mer artistisk vinkel.  I stadens gatur kan du se verk från några av de bästa gatukonstnärerna och dansklubbarna är inte smockfulla med turister. För den bästa ristretton (en typ av espresso för den oinvigde) – åk till kvarteren Pinheiros eller Vila Madalena. 

Stockholm – drömresemål för hipsters
Sao Paulo sett från Ibirapueraparken.

7. Stockholm, Sverige

Motivering: ”Svenskarna vet verkligen hur man klär sig.”  Hetaste stadsområdet enligt Traveller? Södermalm så klart. Här kan hipsters handla i ekologiska fruktmarknader, boutiqer och florera bland barer i stadens musikscen där folk och jazz är vanliga genrer.  Och just det: gatorna är fyllda av modelliknande tjejer och killar. 

Läs: Göteborg slår Los Angeles och Rio de Janeiro på lista över imponerande städer

Stockholm – drömresemål för hipsters
Södermalm och Katarina kyrka.

Buenos Aires, Argentina

Motivering: Argentinas coola huvudstad är som en hipstermagnet och den charmigt slitna staden är kantad av gatukonst, vintage- och antikbutiker. Skäggtrenden har inte riktigt slagit igenom här men tack vare de trendiga restaurangerna och barerna i stadsdelarna Palermo och Villa Crespo – där vissa är så exklusiva att det krävs ett lösenord för att komma in – så kommer hipstern att känna sig hemma. 

Läs: Sydamerika a till ö


Text: Johanna Jackson • 2015-04-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen