Annons
Annons
Hamburgare som ligger på rad

För att komma nära en plats kan gatumaten vara bästa vägen in. Foto: GettyImages

Nyhet

Streetfood du inte får missa i Storbritannien 2022

Planerar du semester i Storbritannien – ta chansen att besöka något av de här marknadsplatserna för riktigt god streetfood.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-03-28 Uppdaterad 2022-03-28

Londons restauranger i all ära, men för att verkligen ta pulsen på en stad ska man prova det som serveras på gatorna. Det finns inget bättre sätt att lära känna en plats – och dess människor – än genom att hugga in på de populäraste lokala rätterna och möta de talanger som tillagar dem. Se bara på Londons Brixton Market, där brittiska pajer och pints serveras bredvid jamaicansk grillad kyckling, indiska crepes och japansk curry. Över 70 kulturer är representerade här – ett delikat smakprov av livet i södra London.

Men missa inte matmarknad Seven Dials Market som öppnade strax innan pandemin – här står gatumat och kultur i fokus. Dessutom finns en bar, bokaffär och scen för event som sakta men säkert börjat komma till användning.

På Edinburgh Food Festival (juli 2022) kan du provsmaka allt från East Lothian-hummer till saftiga Highland-burgare, medan Cardiffs Riverside Market kombinerar traditionella walesiska frestelser (som ost, bröd och en fruktig Bara Brith-kaka) med smaker från Italien, Frankrike och Portugal. Om du vill smaka på hela menyn kan du gå på avsmakningstur med Loving Welsh Food: utforska Cardiff till fots och prova insaltat kött, musslor, tångbröd och mycket annat från stadens främsta tillverkare.

Två personer som äter hamburgare
Välkomna sommaren i Storbritannien med festivaler och gatumat. Foto: GettyImages

I en del städer växer marknader upp på de mest osannolika ställen och förvandlar okända avkrokar till verkliga matparadis – som Spark, i centrala York, som har förvandlat fraktcontainrar till en pizzeria, burritobar och BBQ-grill. I Bristol kommer Boxhall (som öppnar i juni 2022) att ta en streetfoodhall och livemusik till stadens välkända hamnkvarter, medan Manchesters Escape to Freight Island har förvandlat ett gammalt lokstall i Mayfield till ett fantastiskt ställe med fristående restauranger, konserter och komedikvällar.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-03-28
NyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen