Annons
Annons
Nyhet

Sverige har sålt sin första rymdresa

Nätresebyrån i Malmö blev först i Sverige med att sälja en rymdturismresa. Köparen är svensk och resan kostade cirka 1,2 miljoner kronor.

Text: Redaktionen • 2010-02-17 Uppdaterad 2021-06-23

Sverige har sålt sin första rymdresa

Sverige har tre återförsäljare som säljer rymdresor med Virgin Galactic. I knappt ett år låg resorna ute till försäljning innan Sveriges första rymdresa såldes nyligen. Rymdresan kommer att avgå inom tre–fyra år och just nu pågår tester av rymdskeppet Spaceship 2 som ska ta med svensken upp i rymden.

Rymdskeppet kommer att flyga upp till drygt 16 000 meters höjd, innan farkosten släpper loss alla krafter och skjuts upp i tre gånger ljudets hastighet i atmosfären. Där uppe kommer resenären få uppleva ett par minuter av viktlöshet.

– Vi är väldigt stolta över bokningen. Det har hela tiden varit vår ambition att bli den första svenska återförsäljaren att sälja en rymdresa säger Andreas Axelsson, ägare till Nätresebyrån som nyligen var i Mojaveöknen vid invigningen av det nya rymdskeppet.
Vem den svenske resenären är vill och får inte Andreas Axelsson berätta i dag. Kunden är den fjärde svensk som köpt en rymdresa. De andra tre bokade sina resor direkt av Virgin Galactic.


Text: Redaktionen • 2010-02-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top