Annons
Annons
Två personer äter hamburgare

Sveriges bästa hamburgare koras varje år av Burgerdudes – nu är vinnaren för 2023 vald. Foto: GettyImages

Nyhet

Sveriges bästa burgare 2023 är korad – kolla in topp 10

Vill du hugga tag i en riktigt schysst burgare – varför nöja sig med mindre än Sveriges bästa? Burgerdudes rankar landets 100 bästa burgare för 2023.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-12 Uppdaterad 2023-02-12

 Burgerdudes.se fyllde nyss 8 år och har 600+ burgarrecensioner i bagaget. Varje år rankar de Sveriges bästa hantverksburgare och 2023 är inget undantag. Vinnaren är samma från fjol och konkurrensen är stenhård.

– Faktum är att placeringarna ett till tre är identiska med förra årets lista, och det beror ju såklart på att de tre fortfarande serverar de bästa burgarna man kan hitta i Sverige. Alla tre har även otroligt starka och unika koncept som gör att de fortfarande sticker ut ganska rejält från mängden. Däremot är det värt att poängtera att det blir alltmer konkurrens i den absoluta toppen och ingen sitter säker på sin placering, utan alla måste förbättra och utveckla sin produkt ständigt. Vi har faktiskt redan börjat resa runt i Sverige för att testa nya ställen inför nästa lista av Sveriges Bästa Burgare, och vi känner redan nu att det kommer bli väldigt spännande, säger Linus Josephson, webbredaktör på burgerdudes, till Vagabond.

Topp 10 burgarna i Sverige 2023

1. Funky Chicken Food Truck, Stockholm
2. BAP, Stockholm
3. Stigbergets fot, Stockholm
4. Gotland Smash Food Truck, Visby
5. Moe’s Burger, Stockholm
6. Rekas Burgers, Malmö
7. Barrels Burgers & Beer, Stockholm
8. Bonden & Burgaren, Norrtälje
9. Knifetown Burgers, Karlshamn/Knivsta
10. Rockin Grill, Stockholm

Motiveringen för Sveriges bästa burgare

”Funky Chicken Food Truck gör fortfarande Sveriges bästa hamburgare, och kan nu stoltsera med ett hattrick då vi har gett dem denna utmärkelse tre år i rad! Och snacka om att det är välförtjänt. Vi på Burgerdudes har käkat tusentals burgare, men vi har ännu inte hittat något ställe som kommer i närheten av vad Funky Chicken levererar i Sverige.”

Från den svarta trucken i Nacka Strand serveras burgare med en crust som vi inte hittat någon annanstans. Köttets stekyta är hypnotiskt krispig, och med en helt fantastisk smak. De väl valda ingredienserna lever i perfekt harmoni med varandra och du får otroligt mycket kärlek i varje tugga. Resultatet blir en smakexplosion som du bara inte får missa.”

Hela listan finns på burgerdudes.se.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen