Annons
Annons
Talisker room på Brygghuset

Sugen på whisky? Testa ett glas eller två på Talisker room på Brygghuset. Foto: Brygghuset/Talisker room

Nyhet

Talisker Room öppnar på västkusten – perfekt resmål för whiskyälskare

Ett stort fan av whisky eller bara i jakt på ett härligt weekendresmål med schysst mat, dryck och boende? Besök Brygghuset på Bohusläns karga kust.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-06 Uppdaterad 2021-12-07

Västkusten karga klippor, havet som frustar och slänger sig upp över land. Det är inte konstigt att tankarna kan gå till Skottland. För den som vill komma ännu närmare utan att lämna Sverige öppnar Talisker Room på Brygghuset i Fiskebäckskil i Lysekil kommun. Detta blir Taliskers första ”brand home” utanför Skottland och ett resmål i Sverige för alla som vill uppleva Talisker Single Malt Scotch Whisky i dess rätta element, så nära Isle of Skye man kan komma. 

I Talisker Room finner man en betydande samling på cirka 100 olika flaskor Talisker. Kronan på verket är Brygghusets egen buteljering av Talisker 28yo, Cask of Distinction. Framöver kommer whiskyprovningar, spännande whiskyresor och andra whiskybaserade events erbjudas i Brygghusets regi.

Gå på whisky-provning på västkusen. Foto: Talisker Room

Mer om Brygghuset!

På Brygghuset kan man njuta av fisk- och skaldjursrätter medan man blickar ut över båtarna i hamnen. Brygghuset är certifierad av Smaka på Västsverige. Certifieringen samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror. 

Bor gör du på Slipens Hotell & Pensionat. Här bor du bekvämt i snyggt designade rum inspirerade av en av de många personligheter som levt i kustsamhället, såsom rodderskan Regina och sjöbjörnen Göthe.

Bo på Slipens Hotell i till exempel Superior dubbelrum Joel. Foto: Slipens Hotell 

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-06
NyhetSverigeMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen