Det här handlar svenskarna mest av i taxfree-butikerna. Foto: Istock.

Nyhet

Topplista: Här är svenskarnas favoritsprit i taxfree-butiken

Rödvin, choklad, hudkräm och whisky. Det är några av storfavoriterna som svenskarna köper med sig från taxfree-butikerna.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-04

Hade du med dig en flaska rött Ripassovin från Valpolicella hem senaste gången du befann dig på en flygplats? Eller står det möjligen en flaska med hudkräm från Lait Corporel hemma i ditt badrumsskåp som är kvar från din förra semester? Då är du inte ensam – de är nämligen storsäljare i taxfree-butikerna på svenska flygplatser. 

Rödvinet är den mest sålda alkoholen men när svenskarna vill ha något starkare är det whisky eller gin som gäller – 4 av 5 spritsorter på topplistan utgörs nämligen av dessa. 

Topplista: Här är svenskarnas favoritsprit i taxfree-butiken
Storfavorit. Famous Grouse var även på plats nummer två efter whiskysorten Ballantine’s på fjolårets topplista över mest sålda spritsorter.

Svenskarnas fotbollsfeber och speciellt vår kärlek till Zlatan påverkar även i viss mån hur vi handlar i taxfree-shoppen, den store fotbollslegendens parfym Suprême klättrade nämligen högst upp i topplistan över herrparfymer efter att den lanserades i maj i år. Mest sålda damparfymer just nu är YSL Black Opium och Warm Cotton från Clean. Det visar försäljningsstatistik från våren 2016 som Vagabond har tagit del av. 

Topplista: Svenskarnas favoritspritsorter i taxfreen 

  1. Famous Grouse
  2. Tullamore Dew
  3. Absolut Blue
  4. Bombay Sapphire
  5. Gordon’s Gin 

 

Godistoppen: 

  1. Daim Minis 
  2. Malaco Gott & Blandat
  3. Kexchoklad Travel bag
  4. Pingvin Saltpastiller
  5. Marabou mjölkchoklad 

 

Mest sålda produkt alla kategorier: 

Lait Corporel Body Lotion

Källa: Statistiken gäller för vår/sommaren 2016 och kommer från The Nuance Group som driver Duty Free-butikerna på bland annat Arlanda, Landvetter, Bromma och Malmö Airport. 

5 drinkar, 5 världsdelar

Populäraste ölsorterna i världens länder

9 smarta sätt att visa upp dina resebilder på

Så tjänar tax free-butiker miljoner på resenärernas boardingkort


Text: Johanna Jackson • 2016-07-04
Nyhet

Scroll to Top