1346674.jpg

Nyhet

Transatlantisk kryssning – nyhet hos Ving

Från Karibien till Medelhavet på 18 dagar. Nästa vår lanserar researrangören Ving en transatlantisk charterkryssning i samarbete med Thomas Cook Airlines Scandinavia och rederiet Costa Cruises.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-13

Resan sker i mars med fartyget Costa Deliziosa och har sin start i Fort Lauderdale. Därefter styr skeppet mot Bahamas och sedan vidare till Grand Turk Island, St Marteen och Antigua.

Efter 6 dagar till havs ombord på skeppet med plats för 3 000 passagerare anländer fartyget till Teneriffa. Efter ett stopp i Malaga avslutas resan i den franska kuststaden Marseille. Totalt lägger resan till i åtta hamnar i sju länder och pågår under 18 dagar.

Transatlantisk kryssning – nyhet hos Ving
Första stoppet görs i Nassau, Bahamas. Foto: Istock.

Förutom att utforska de olika hamnarna kan passagerare ta del av ett stort nöjesutbud ombord. Förutom pooler, ett hamam, spa, gym och en löpbana finns det även en biograf och nattklubbar ombord. En höjdpunkt brukar även vara La Notte Bianca då alla passagerare uppmanas att klä sig i vitt. 

Transatlantisk kryssning – nyhet hos Ving
Resan avslutas i Marseille. Foto: Istock.

Priset för en person med helpension börjar på 11 975 kronor, vilket kan verka vara ett riktigt fynd. Men tillkommer gör även obligatorisk dricks på cirka 2 000 kronor per person, och om man vill delta i aktiviteter (vissa är gratis) eller dricka annat än vatten ombord måste man också betala extra. 

Så fungerar Arlandas okända VIP-rum

Australien nyhet bland vinterns populäraste destinationer

Mario, 65, har levt på ett kryssningsfartyg – i 20 år


Text: Johanna Jackson • 2016-10-13
Nyhet

Scroll to Top