Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Turist gripen – klottrade på Colosseum

En turist har arresterats i Rom efter att hon misstänkts ha vandaliserat Colosseum. Kvinnan som är i 45-årsåldern ska enligt lokala medier ha karvat in sitt namn följt av "2017" på det antika monumentet.

Text: Johanna Jackson • 2017-02-20 Uppdaterad 2021-06-23

Kvinnan ska ha besökt den italienska huvudstaden tillsammans med sin dotter och två syskonbarn. Det rapporterar The Telgraph och hänvisar till lokala medier.

Kvinnan ska ha använt ett antikt mynt för att rista in sitt namn på en av världsarvets pelare. Hon upptäcktes dock och blev förd till en polisstation. Att vandalisera historiska kulturarv ses inte på med blida ögon av de italienska myndigheterna. Nu väntar dryga böter och möjligtvis fängelse för kvinnan om hon förklaras skyldig till vandaliseringen.

Senast förra året blev en annan turist ålagd att betala 20 000 euro, eller motsvarande cirka 189 600 svenska kronor i böter efter att hen ristat in sina initialer på amfiteatern. Och på grund av en lagändring som gjordes i december 2016 riskerar personer som vandaliserar kulturarv dessutom fängelse på upp till fem år.

Bara under de senaste tre åren har hela 20 personer blivit åtalade för att vandalisera Colosseum, och ytterligare 10 personer har blivit åtalade med anklagelser om olaga intrång, enligt The Telegraph.

24 timmar i Rom – ett dygn bortom stadens turiststråk

9 klyschiga semesterfoton som avslöjar att du är turist


Text: Johanna Jackson • 2017-02-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top