Woody Allen hit för Barcelona

Nyhet

Woody Allen hit för Barcelona

Barcelona betalade en miljon euro till filmproduktionsbolaget för att de skulle göra filmen ”Vicky Christina Barcelona” i regi av Woody Allen. "Det var bästa investeringen vi gjort på hundra år", säger Barcelonas turistchef.

Text: Redaktionen • 2011-05-19

Barcelona betalade en miljon euro till filmproduktionsbolaget för att de skulle göra filmen “Vicky Christina Barcelona” i regi av Woody Allen.
– Det var bästa investeringen vi gjort på hundra år, säger Pere Duran, Barcelonas turistchef som är på Sverigebesök.

Turistchefen blev mycket nöjd med Woody Allens film från 2008. Barcelona har de senaste tio åren varit en turistraket, men efter filmen tycker han andelen amerikaner ökat extra mycket.
– Filmen kom i samband med lågkonjunkturen, men med lite fördröjning märkte vi att det började komma allt fler amerikaner, säger Pere Duran och tillägger:
– Woody Allens film var fantastisk reklam för oss.
Egna ben
Turistbyråchefen fick frågan om inte svenskarna sviker staden sedan Zlatan flyttade från Barcelona till Milano.
– Kanske några avbokade fotbollsresor första tiden, men nu … nej. Vi var Zlatanland. Nu är vi Barcelona igen. Och vi står på egna ben.
Svennskarna väljer gärna Barcelona för en weekendsemester. 2010 övernattade 113 000 svenskar minst en natt på hotell i staden. Det är en ökning med 56 procent jämfört med året före.

25 miljonerBarcelona är en av världens hetaste turiststäder. Förra året kom 25 miljoner besökare. Hälften är spanjorer, hälften utlänningar, medan sju miljoner stannade minst en natt på hotell, enligt Barcelonas turistbyrå.
Per J Andersson


Text: Redaktionen • 2011-05-19
Nyhet

Scroll to Top