Annons
Foto: Moving Adventures

Foto: Moving Adventures

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Moving Adventures
Partner

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick

[b]Äventyrarna i filmfestivalen "The European Outdoor Film Tour" reser jorden runt för att leva sitt kall. Men det handlar inte bara om att klättra upp för hisnande berg eller paddla ner för dånande vattenfall. När du åker till coola ställen blir hela resan ett äventyr. Här tipsar vi om 7 filmupplevelser som ger dig adrenalinkickar – och skapar oförglömliga minnen.[/b]

Text: Moving Adventures • 2016-11-07

Rabatt på biobiljetter

Vagabonds läsare får rabatt på biljetter till European Outdoor Film Tour. Längst ner i artikeln kan du läsa hur du bokar.

Som äventyrare är du med om många spännande upplevelser världen över. Det vittnar huvudpersonerna i “The European Outdoor Film Tour” om. Deltagarna i festivalens filmer är ständigt på jakt efter nya adrenalinfyllda erfarenheter, men allt det andra som händer under resorna är också en del av äventyret. Det kan handla om spännande möten med människor eller så skapar de fantastiska landskapen i sig nervkittlande minnen.

“The European Outdoor Film Tour” är ett projekt där det varken behövs skådespelare eller någon greenscreen. Filmteamen följer riktiga äventyrare som testar spännande utmaningar och upplevelser. Filmerna visas sedan på den helt nya festivalen för äventyrs- och outdoorfilmer, som kommer till Sverige i slutet av november. 

Här listar vi sju filmäventyr från “The European Outdoor Film Tour”, som ger dig riktiga adrenalinkickar och får igång reslusten.

1. Att bestiga den högsta toppen i Sydostasien

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Renan Ozturk

Burma är ett häftigt resmål. I den här filmen gör den amerikanska alpinisten Hilaree O’Neill, tillsammans med en grupp äventyrare, en lång, mödosam resa genom norra delen av landet för att bestiga vad som sägs vara den högsta toppen i Sydostasien.

Med start i Rangoon tar sällskapet ett rangligt gammalt tåg och får sedan sätta sin tillit till ett gäng motorcyklister som transporterar äventyrarna på leriga vägar – en eskapad som följs av en tio dagar lång vandring genom djungeln.

Här kan du läsa mer om filmen Down To Nothing | E.O.F.T. 16/17 – och se trailern.

2. Att åka utför vid Norges nordkust

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Moving Adventures

Svindlande vackra landskap med bergstoppar som sticker upp mer än 1 000 meter över havsnivån – detta är vad som möter dig vid Norges nordkust. Med sina dramatiska möjligheter till freestyleåkning, med utsikt över Atlanten, är Lofoten en dröm för långt fler än bara nordbor. I denna film möts några av världens bästa freestyleåkare, bland andra Jon Olsson och Henrik Windstedt, för ett spännande äventyr.

Här kan du läsa mer om filmen Being There | E.O.F.T. 11/12 – och se trailern.

3. Att kasta sig utför vattenfall i Mexikos djungel

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Moving Adventures

Det som utspelar sig i den här filmen är något för den våghalsige. Men bara för att klargöra det från början, du behöver själv bemästra de enorma vattenfallen, för att uppleva deras storhet. Gå på djungelvandring eller lägg din kajak i en lugnare passage. Naturupplevelserna i Mexiko kommer att imponera!

Här kan du läsa mer om filmen Cascada | E.O.F.T. 13/14.

4. Att friklättra vid klipporna på Tonsai Beach 

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Moving Adventures

Visst finns det massor med fantastiska platser i Europa för dig som älskar klättring. Men om du någon gång har velat prova på sporten i tropiskt klimat, utan att använda klättringsutrusning och med vatten som skyddsnät, kanske Thailand är rätt resmål för dig. Ett stort plus är att vattentemperaturen är perfekt för att svalka av sig efter en tuff utmaning. I den här filmen får du inspiration till resan.

Här kan du läsa mer om filmen Deep Water Soloing | E.O.F.T. 06/07. 

5. Att ägna sig åt “grottkrypning”

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Moving Adventures

Ärligt talat, skulle du verkligen åka till Nya Zeeland för att krypa runt i kolmörka hålor? Om du hette Kieran MacKay så är svaret ja. I den här filmen är äventyraren, tillsammans med sitt team, fast besluten att ta reda på om det finns en länk mellan de nyazeeländska grottsystemen Stormy Pot och Nettlebed. Men det här är inte de enda stora grottorna i världen där du kan testa på “grottkrypning”. Asien, Österrike, Frankrike och Slovenien är bara några exempel på länder där grottäventyren väntar.  

Här kan du läsa mer om filmen Cave Connection | E.O.F.T. 14/15 – och se trailern.

6. Att cykla genom bergen i Kirgizistan

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Moving Adventures

Vill du uppleva en spännande semester utöver det vanliga? Gör som den professionelle alpinisten och caféägaren Kyle Dempster. Under 2013 kämpade han för att ta sig genom vad han kallar “Centralasiens Schweiz” – ett både storslaget och ödsligt område i Kirgizistan. Den här filmen visar hur äventyraren cyklar i flera dagar utan att möte en människa, för att sedan stöta på den kirgizistanska militären. Spännande! 

Här kan du läsa mer om filmen Road from Karakol | E.O.F.T. 13/14 – och se trailern.

7. Att segla till Baffinön

7 äventyr som ger dig en riktig adrenalinkick
Foto: Moving Adventures

De kallar sig “The Wild Bunch”. De fyra äventyrarna i den här filmen älskar att klättra på branta bergväggar – och den första klättringen på en ny plats brukar de fira med en spontan jamsession. Även om deras ryggsäckar är tunga finns det alltid rum för en flöjt eller en mandolin… I den här filmen har den erfarna klättringskvartetten hoppat på båten “Dodo’s Delight”. Färden går mot Baffinön i norra Kanada, med förhoppning om att hitta några orörda klippväggar att ta sig an.

Här kan du läsa mer om filmen The Adventures of the Dodo | E.O.F.T. 16/17.

Här kan du se alla äventyrsfilmerna

MALMÖ
23 november kl 20.30 på Filmstaden Storgatan
Här kan du boka biljetter.

GÖTEBORG
24 november kl 20.30 på Filmstaden Bergakungen
Här kan du boka biljetter.

STOCKHOLM
25 november kl 19:30 på Biografen Park
Här kan du boka biljetter.

Vagabond är stolt samarbetspartner till European Outdoor Film Tour och självklart har vi ordnat rabatt för alla er läsare. Använd rabattkoden: eoft16_swe. Läs mer på eoft.eu. Läs mer på eoft.eu.


Text: Moving Adventures • 2016-11-07
Partner

Scroll to Top