Annons
Annons
Annons
Floden Trave ringlar sig sakta genom Lübeck och är en bra utgångspunkt för att upptäcka staden.

Floden Trave ringlar sig sakta genom Lübeck och är en bra utgångspunkt för att upptäcka staden.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Därför borde du uppleva Lübeck under sommaren

För de allra flesta är Lübeck tomtar, marsipan och juleljus. Men det finns flera gulkorn att upptäcka även under årets varmare månader. Här är Lübeck bortom julmarknaderna!

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-27 Uppdaterad 2021-06-23

Lübecks lokalbefolkning älskar att spendera sommaren utomhus. Strosandes på gatorna med anor från medeltiden, ätandes lokala läckerheter och bara umgås. Livet är lätt och ledigt.
Om du har möjlighet att ta dig hit, till norra Tysklands vackraste hamnstad, bör du också göra precis det. För dig som besökare finns en massa aktiviteter att ta del av, både av lugnare och mer fartfyllda slag. 

Närheten till havet öppnar upp för somriga vattenaktiviteter. Vad sägs om en naturnära paddlingsupplevelse på floden Wakenitz, som också kallas norra Amazonas? Njut av ljudet från paddeln som slår i vattnet och den vackra miljön runt omkring. Eller ta dig upp på en SUP (stand up paddeling) och paddla runt halvön som utgör de äldre delarna av Lübeck. Du behöver inte vara rädd fÙ?r att ramla i, vatten håller ofta varma 20 grader. 

Därför borde du uppleva Lübeck under sommaren
Stranden Travemünde är ett måste om du befinner dig i Lübeck sommartid.

Om du är sugen på en dag utanför vimlet och stadsmiljön rekommenderas att ta cykelvägen Old Salt Road till grannstaden Lüneburg. En annan, inte så kuperad, sträcka är istället vägen längs Östersjön. Där möts du av ett vackert och varierat landskap.

LÄS MER: Hitta cykelleder runt Lübeck

När klockan slår kvällning är ett hett tips att ta dig till någon av alla restauranger eller barer som omger floden Trave. Här är bästa stället att se solen gå ner. Du kan också göra som gemene Lübeckbo och ta med dig en filt, mat och dryck och sätta dig vid flodbanken och låta ett par trevliga timmar flyta förbi. 

Därför borde du uppleva Lübeck under sommaren
På Duckstein festival serveras god mat till tonerna av musik. Foto: Istock

Fest, festligare, festligast

Liksom många andra sommarstäder erbjuder Lübeck flera härliga festivaler runt om i staden. Tre av våra favoriter hittar du nedan.

1. Hanse kulturfestival

Vartannat år äger den mycket uppskattade Hanse kulturfestival rum. Det är en speciell festival, mycket tack vare sin unika atmosfär och stämning. Stark bidragande till den är invånarna i Lübeck, som fyller gator och torg kring gamla stan med musik, mat, hantverk, konst och en glad stämning. Många öppnar också upp sina hem och det är inte ovanligt att man hittar sig själv ätandes hembakad kaka i någons trädgård, medan livemusik spelas i bakgrunden.
I år (2018) hålls festivalen i ”Aegidienviertel”, ett kvarter i de sydöstra delarna av gamla stan. Se till att ta dig hit mellan åttonde till tionde juni. 

Här kan du läsa mer

2. Duckstein festival

Årets mest kulinariska höjdpunkt hittar du under festivalen Duckstein. Med maten i fokus och en mix av konst och kultur har man hittat receptet för en lyckad folkfest.
Merparten av Duckstein äger rum i området runt Trave. Njut av musik, mat och högsklassig öl tillsammans med, ett förhoppningsvis, vackert väder. 

I år (2018) äger festivalen rum mellan den tredje till tolfte augusti.

LÄS MER: Allt om Duckstein

3.  Travemünde seglarvecka

En tredje höjdpunkt i Lübecks festivalkalender är seglarveckan. Under tio dagar kan du se seaside resort vid Travemüdesstrand förvandlas till en riktigt hotspot för seglingssugna, och andra. Livemusik och fyrverkerier ramar in de härliga strandbarerna och bjuder upp till en riktig fest. 

Läs mer om seglarveckan

Därför borde du uppleva Lübeck under sommaren

Text: Tyska turistbyrån • 2018-03-27
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen