Annons
Annons
Annons
Soluppgång i Ahlbeck. Foto: UTG/Adreas Dumke

Soluppgång i Ahlbeck. Foto: UTG/Adreas Dumke

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Tyska turistbyrån
Partner

Hitta lugnet i tyska Usedom

Östersjöpärlan Usedom är lika vackert på hösten som på sommaren. Strosa på lugna stränder, njut av högklassig mat och boka ett välförtjänt spabesök.

Text: Tyska turistbyrån • 2018-06-19 Uppdaterad 2021-06-23

Usedom är Tysklands näst största ö, och det är en härlig sådan. De flesta reser hit under sommarmånaderna, men det är på hösten som Usedom lyser upp lite extra. 

 

Tips!

På våren 2017 öppnade Marc O’Polo sin första konceptbutik på strandkasinot i badorten Heringsdorf. Med sin unika kombination av avslappnat mode, tidlös skandinavisk design och en liten restaurang med streetfood är butiken ett härligt tillhåll. 

Maten

På ön kan du också räkna med god mat – året om, och de lokala kockarna gör sitt bästa för att skämma bort öns turister.
Aurelia Restaurang ”1900” i byn Heringsdorf är en riktig klassiker som bevarar sitt kulturarv med hjälp av traditionella recept. Här serverar man klassiska rätter från Pommern, så som pomuchel (torsk), honungsbakat krabbkött, äpplemarinerat kött och gös. All mat tillagas med lokalt producerade råvaror.

En annan restaurang som är värt ett besök är stjärnkocken Tom Wickboldts O’NE. Menyn består av modern gourmetmat med influenser från hela världen. Missa inte de norska kammusslorna, den franska duvan eller någon av de mer lokala rätterna på vilt eller fisk från Östersjön.

I strandhotellet i Ostseeblick ligger restaurangen Bernstein. Här kombineras kreativitet med klassiskt hantverk och dagsfärska produkter från regionen. Restaurangen drivs av en holländsk kock, Arjan Mensies, som har en förkärlek till det asiatiska köket. Asiatiska kryddor och örter används därför flitigt i de flesta rätter. 

HÄR KAN DU LÄSA MER OM USEDOM

Hitta lugnet i tyska Usedom
UTG/Roy von Elbberg
Hitta lugnet i tyska Usedom
Aurelia är ett charmigt och populärt hotell året om.

För knopp och kropp

När dagarna blir kortare och träden lyser i både gult och orange, då visar sig ön Usedom från sin allra vackraste sida. När sommargästerna har lämnat återvänder lugnt till Tysklands solsäkraste plats. Om du är ute efter vila och avkoppling har du kommit helt rätt.

Under den svalare delen av året är Usedom trevligast att utforska med cykel eller till fots.
Den bästa leden går längs östsidan och den baltiska kusten, förbi imponerande Wilhelminian spa och vidare genom lugna skogar och vackra fält. Hösten är flyttfåglarnas tid så varje promenad ackompanjeras av vildgäss och andra fågelarter som är på väg söderut. 

För extra avkoppling; ta en långpromenad på den kilometerlånga stranden och njut av den friska vinden och havsluften som innehåller nyttiga mineraler och som kan liva upp hösttrött hud.

Hitta lugnet i tyska Usedom
Foto: UTG/Roy von Elbberg

Wellness och spa 

Under de kallare årstiderna utstrålar ön ett underbart lugn och erbjuder skön avkoppling åt oroliga själar. På Usedom finns flera välrenommerade spa– och wellnessanläggningar, varav många med ett fint läge direkt på stranden i det så kallade Kaiserbäder-området. Här har Thalassoterapin, där man använder produkter från havet, blivit en vanlig behandling och används flitigt på flera av anläggningarna. En annan populär behandlingsmetod som används i Heringsdorf, en lokalt framtagen spabehandling där man använder lera med hög jodhalt. Leran hämtas från 400 meters djup, nära Heringsdorfpiren.

Här är några populära hotell:

Strandhotel Ostseeblick
Das Ahlbeck Hotel & Spa
Steigenberger Grandhotel & Spa
Kaiser Spa Hotel zur Post
Balmer See Golf, Hotel & Spa

Hotellen investerar regelbundet i kvaliteten på sina erbjudanden och behandlingar genom att vidareutbilda sina anställda. Därav har också de flesta anläggningar fått utmärkelser för sina högklassiga span.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM USEDOM

LÄS MER OM KULINARISKA TYSKLAND HÄR

Hitta lugnet i tyska Usedom
UTG/Roy von Elbberg

LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

Hitta lugnet i tyska Usedom

Text: Tyska turistbyrån • 2018-06-19
PartnerFantastiska Tyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen