Annons
Annons
Annons
Malaga värt en resa för både mat och miljön. Foto: Istock

Malaga värt en resa för både mat och miljön. Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Spanska Turistbyrån
Partner

Kulinarisk guide till Malaga – Spaniens nya matmecka

Malaga blir ett allt hetare resmål och det med rätta. Hit kommer våren tidigt och säsongen sträcker sig långt utanför de traditionella sommarmånaderna. Men Andalusiens största stad är mer än bara sol och bad – välkommen till en matstad att räkna med.

Text: Spanska Turistbyrån • 2018-09-05 Uppdaterad 2021-06-23

Museer i världsklass, fantastiska matupplevelser, stränder och solkustens solsäkra klimat – det är inte svårt att förstå varför Malaga blivit en favorit. Malaga får mer och mer ett rykte av att vara ett gourmetresmål, en trend som understödjs av kampanjen Sabor a Malaga, smaken av Malaga. Under 2011 sjösattes initiativet att lyfta fram smaken av Malaga i utlandet. Projektet och produkterna känns igen genom att de är märkta med ett blåvitt märke med just texten Sabor a Malaga. Bakom märkningen gömmer sig en tanke om att uppmärksamma den sydspanska storstadens kvaliteter i form av mat och goda råvaror från Malagas alla nio kommuner.

Här listar vi 7 restauranger att ta sikte på.

La Cosmopolita
En av Malagas gourmetrestauranger. Runt hörnet från en gågata, tillagar ägaren Daniel Carnero och hans kockar moderna spanska rätter med lokala råvaror. Bland rekomendationerna finns tonfisknacke och räktartar med persilja och vitlök.
Calle José Denis Belgrano 3.

Kulinarisk guide till Malaga – Spaniens nya matmecka

Restaurante Vino Mio
En mysig restaurang med en fantastisk terras vid foten av Cervantes-teatern. Vino Mio är berömd för sina flamenco-shower och här rekommenderar man att du reserverar ett bord om du vill njuta av showen.
Plaza Jerónimo Cuervo 2.

Barcelonas hetaste restauranger just nu

Bodeguita el Gallo
Äkta tapasbar med klassiska tapas som presenteras i en glasmonter på disken. Låt dig inte luras av att det mest sitter turister på uteserveringen. Gå in i lokalen slå dig ner med spanjorerna vid disken och peka på det du vill ha. Välj många rätter och dela med ditt sällskap.
Calle San Agustín 19.

Kulinarisk guide till Malaga – Spaniens nya matmecka

Meson La Cepa
Denna legendariska restaurang är mycket populär och ligger i centrala Malaga. På menyn hittar du medelhavsmat med hög kvalité såsom fisk, skaldjur och kött. Meson La Cepa är en mysig restaurang och här kan man avnjuta god mat och dricka gott vin i trevligt sällskap.
Calle Strachan 10.

Marisquería Godoy
Den här restaurangen ligger i hamnen och har en stor terrass att slå sig ner på. Här har man specialicerat sig på lokala råvaror med fokus på fisk och skaldjur.
Puerto de Málaga, Muelle Uno.

Kulinarisk guide till Malaga – Spaniens nya matmecka

José Carlos García
Med en Michelinstjärna att stoltsera med är denna restaurang något att räkna med. Restaurangen är centralt belägen med utsikt över hamnens folkliv och båtar. Restaurangen har ett öppet kök och menyn förändras ständigt.
Puerto de Málaga, Plaza de la Capilla 1.

Mercado Atarazanas
Saluhallens diskar dignar av korvar, skinkor, ostar, grönsaker och fisk. Här kan du provsmaka delikatesserna på egen hand eller boka in en guidad tur med Spain Food Sherpas som vägleder mellan stånden. Missa inte Malagas egen specialitet zurrapa, som en paprikasås med fläsk som man har på mackan.
Calle Atarazanas 10.


Text: Spanska Turistbyrån • 2018-09-05
PartnerUnderbara Spanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen