Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Voyage By Me
Partner

Därför ska du resa med en lokal guide

När du bokar en semester med resesajten VoyageByMe.se får du en häftig upplevelse. Anledning: Du åker med någon som verkligen kan landet du besöker. Här har vi listat alla fördelarna med den nya trenden – att resa tillsammans med en lokal guide.

Text: Voyage By Me • 2016-10-01 Uppdaterad 2016-10-01

VoyageByMe.se är en relativt ny resesajt med 65 reseexperter runt om i världen. Konceptet handlar om att boka en semester tillsammans med en lokal guide. Detta gör att du kan få bra tips från någon som faktiskt befinner sig på plats i det land du vill besöka. Under din vistelse tar guiden dig sedan runt på resmålet och ser till att semestern blir som du har tänkt dig.

– Att resa så här har blivit väldigt populärt på flera ställen i Europa och nu tar vi det till Sverige. Det nya sättet att resa på uppskattas särskilt av lite mer vana resenärer som inte bara vill ligga på stranden, utan som vill se en mer genuin sida av resmålet, säger Charlotta Naumann, grundare av VoyageByMe.se.

Här har vi listat alla fördelarna med att resa tillsammans med en lokal guide. 

Du kan vara flexibel

Reser du tillsammans med en lokal guide och inte i en större grupp, är det lättare att styra mer själv. Du behöver varken vänta på andra eller stressa, för att resten av sällskapet vill åka vidare.

Du får personlig kontakt

När du och ditt sällskap åker runt med guiden utvecklas en relation mellan er. Ni kommer nära varandra och du kan ställa frågor om vad som helst. Detta leder till ett spännande kulturellt utbyte.

Boka en resa med en lokal guide – hit kan du åka. 

Annorlunda aktiviteter

Med den lokala guiden är det lättare att göra sådant som kanske inte funkar i grupp eller som du inte skulle hitta själv om du väljer att reser på egen hand.

Du slipper turistfällor 

Eftersom guiden bor och lever på platsen du besöker har hen en helt annan koll på vilka sevärdheter som är värda att besöka. Vill du undvika de värsta turistfällorna kan guiden tipsa om vad du ska skippa.

Boka en resa med Voyagebyme.se – hit kan du åka.

Du skräddarsyr hela din resa 

När du planerar din semester tillsammans med en lokal guide kan du styra resan i minsta detalj. Du behöver inte boka särskilda datum utan bestämmer själv när du vill åka. Väl på plats är det också enklare att vara mer flexibel än om du åker tillsammans med ett större sällskap.

Skräddarsy resa.

Intressanta råd om seder och bruk 

En lokal guide kan berätta om lokala seder och bruk – inte bara vad som gäller i större sammanhang utan även hur man agerar i vardagliga situationer. Det kan till exempel handla om hur du ska äta en viss maträtt eller hur du ska hälsa. På det sättet får du en mer genuin upplevelse av det land du besöker.

En kontaktperson på plats

Att boka en resa med en lokal guide är tryggt. Du vet att du blir omhändertagen, du har någon som står och väntar vid ankomst och slipper tänka på att kolla att hotellen är bokade. Den lokala guiden hittar också  transporter åt dig till de platser du vill besöka. Det gör att du verkligen får tid till att njuta av resmålet, samtidigt som du slipper stressen och den eventuella oron över allt som måste fixa. Du har dessutom alltid en kontaktperson på destinationen och skulle det uppstå problem kan hen hjälpa dig. Det blir helt enkelt ett tryggt och lättsamt sätt att resa på.

En billigare resa 

Genom att boka din resa tillsammans med en lokal guide skippar du många av de mellanhänder som andra researrangörer har. Detta kan i många fall gör semestern billigare och du får mer pengar över till annat.


Text: Voyage By Me • 2016-10-01
PartnerVoyage By Me
Scroll to Top