Annons
Annons
Annons
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Mercedes-Benz
Partner

Nya Mercedes EQV: Den rymliga elbilen för det aktiva livet

Ett aktivt liv kan se olika ut men kräver ofta en bil med rejäla utrymmen för både människor och prylar. Nu finns äntligen en elbil som klarar detta. Mercedes-Benz EQV har plats för allt, hög komfort och en elektrisk räckvidd på upp till ca 38 mil.

Text: Mercedes-Benz • 2020-10-03 Uppdaterad 2021-06-23
Advertisement Advertisement

En aktiv livsstil kan se ut på många olika sätt, men kräver ofta en bil med utrymme. Vissa vill ta med sig cyklar på ett stöldsäkert sätt. Andra kan inte köra förbi en loppis utan att få med sig saker. Många pendlar till byggvaruhusen för att köpa material till olika projekt. Eller så åker man med familj och vänner på olika utflykter. Detta har tidigare varit svårt att kombinera med att kÙ�ra elbil. Men med nya Mercedes-Benz EQV går det att leva den sortens liv och köra elbil. Laddar du med grön el så kör du dessutom helt utan CO2-utsläpp.

LÄS MER: Efterlängtade nyheten: Nya Mercedes EQV är lyxiga elbilen med plats för hela familjen

EQV är, precis som sitt syskon med förbränningsmotor V-Klass, en bil som rymmer allt – eller alla – som du vill ha med. Vandringsgänget, två mountainbikes eller två rejäla skåp. Trots sina generösa utrymmen är EQV smidig som en vanlig kombi och har utmärkta köregenskaper. Den höga sittpositionen ger en fin sikt och gör att trånga gator och tät trafik blir lättmanövrerade. Elmotorn gör att EQV går riktigt tyst och det enda du hör är ljudet av däcken mot asfalten.

LÄS MER: Är det dags för ditt fÙ?retag att köra elektriskt? Testa på 1 minut

Som standard är EQV försedd med sex sittplatser där varje passagerare har en egen fåtölj. Stolarna är enkla att plocka i och ur och kan placeras som du vill. Till exempel kan två stolar placeras bakom varandra för att både få plats med fyra personer och lång last – som till exempel en säng, några cyklar eller brädor.

Nya Mercedes EQV: Den rymliga elbilen för det aktiva livet
Nya Mercedes EQV: Den rymliga elbilen för det aktiva livet

De fyra bakre stolarna kan vändas mot varandra och skapar med ett bord emellan en utomordentlig picnicplats. Stolarna kan om man vill bytas ut mot en eller två soffor och då blir bilen sju- eller åttasitsig. Med bäddbar baksoffa om du vill campa. 

LÄS MER: Mercedes-Benz EQV: Nya elbilen som är rena företagardrömmen

Bakluckan är stor och rejäl och ger ett stabilt regnskydd och solskydd. Du kan dessutom få den tvådelad, så om du bara ska lasta in några matkassar behöver du inte öppna hela luckan utan bara den övre delen.

 

 

Alla fördelarna med Mercedes-Benz EQV:

Eldriven med 38 mils räckvidd

EQV är den andra helt eldrivna bilen på Mercedes-Benz nya EQ-palett, och gör eldrift tillgängligt för helt nya grupper.

Batteriet är placerat under golvet och ger den framhjulsdrivna bilen en räckvidd på upp till ca 38 mil. Med en laddbox kan du ladda bilen hemma eller på jobbet (just nu får du 50% statligt bidrag för att installera en sådan). Då tar det ca 10 timmar att ladda batteriet helt fullt.

Merceder-Benz EQV har DC-snabbladdning i upp till 110 kW. Vilket laddar bilen från 10 – 80 % på bara 45 minuter.

LÄS MER: Här kan du läsa mer om Mercedes-Benz EQV

Bilens navigation planerar in lämpliga laddplatser längs din rutt och räknar ut hur lång tid du ska ladda på varje ställe. Kopplar du bilen till Mercedes me Charge får du tillgång till de allra flesta laddstationer i Sverige och kan se på navigatorn vad priset är per kWh på varje plats. Kostnaden kommer direkt på ditt betalkort.

En annan smart funktion är att EQV har så kallad förklimatisering. På en elbil drivs ju både värme och kyla av bilens elsystem och drar alltså el från batteriet när du kör. Med den här funktionen anger du bara beräknad avresetid och så värms eller kyls bilen till rätt temperatur i förtid medan bilen är inkopplad på elnätet. Därför påverkas inte räckvidden av att behöva kyla eller värma kupén.

Nya Mercedes EQV: Den rymliga elbilen för det aktiva livet
Nya Mercedes EQV: Den rymliga elbilen för det aktiva livet

Låga driftkostnader

Mercedes-Benz EQV 300 SE Edition kostar från 865.400 kronor men du får tillbaks upp till 60.000 kr i klimatbonus av Transportstyrelsen. Skatten är på bara 360 kr om året och de fyra första servicetillfällena ingår.

Förbrukningen är ca 3 kWh per mil vilket kan översättas till en energikostnad på ca 4,50 kr per mil* om du laddar hemma. Men känslan av att ta ett stort klimatansvar har ett helt eget värde, som är svårt att mäta i kronor och ören.

Läs mer om EQV här:

* beräknat på elkostnad på 1,50 kr inklusive moms och energiskatt.

Nya Mercedes EQV: Den rymliga elbilen för det aktiva livet

Text: Mercedes-Benz • 2020-10-03
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen