Annons
Annons
Annons
Stranden i Agadir är både bred, lång och långgrund. © ONMT

Stranden i Agadir är både bred, lång och långgrund. © ONMT

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Norwegian
Partner

Solsäkra Marocko – hitta resmålet som passar dig

Livliga marknader, surfing och magiska stränder – i Marocko finns det mycket att njuta av och upptäcka. Småbarnsfamilj, äventyrsresenär eller lyxlirare oavsett vem du är, har Marocko något för dig.

Text: Norwegian • 2018-09-11 Uppdaterad 2021-06-23
Advertisement

Avkopplande Agadir och färgstarka Marrakech – I Marocko finns det något för alla. Här listar vi 10 upplevelser som hjälper dig att välja resmål oavsett om du reser med småbarn eller söker äventyr. Här finns en oförglömlig mix av milslånga stränder, färgsprakande marknader, storslagen kultur och matupplevelser i världsklass. Och den lilla detaljen – Marocko är fortfarande ett prisvärt resmål!

Agadir i korthet

I Agadir blandas gammal arabisk kultur med fransk kolonialstil, vilket ger orten en spännande prägel. Den långa stranden är långgrund och kantas av butiker, mysiga kaféer och internationella restauranger. Vid den arabiska souken, marknadsplatsen, kan du fynda kryddor, kläder, silversmycken och vackra mattor.

Marrakech i korthet

Marrakech, staden med de rosafärgade husen har länge fascinerat och lockat människor från världens alla hörn. De vindlande marknaderna ger än en känsla av tusen och en natt samtidigt som staden skildrar kontrasterna. Här möts det nya och det gamla, de trendiga märkesbutikerna blandas med yvig gatuförsäljning.

LÄS MER OM MAROCKO SOM RESMÅL HÄR

Här listar vi upplevelserna för dig – oavsett vem du är!

Barnfamiljen

Solsäkra Marocko – hitta resmålet som passar dig
Surfa, ett äventyr för hela familjen. © ONMT

Agadir: Surf
Agadir är en utmärkt destination för barnfamiljen. Här finns allt som vanliga familjeresmål har att erbjuda – men med en lite mer exotisk touch. Den långa och breda stranden är som gjord för en minnesvärd semester. Söker ni mer äventyr än bara bad är det en perfekt plats för en blivande surfare. Att njuta av vågorna är något som passar alla oavsett ålder och en kul upplevelse för hela familjen. I Agadir finns det möjlighet att testa på surfing för en enstaka dag genom att hyra utrustning och guide. Är du ute efter en superaktiv semester kan du boka en surfresa, där du får både boende och surflektioner anpassade för hela familjen.

Marrakech: Vattenland
Strax utanför Marrakech ligger Oasiria Water Park. Ett vattenland med flera stora och små pooler. Vattenrutschkanor, vågmaskin, flera restauranger och annat skoj. Här kan du enkelt aktivera barn och vuxna under en hel dag.

Inrednings- och shoppingfantasten

Solsäkra Marocko – hitta resmålet som passar dig
Ett marknadsbesök är ett måste i Marocko. © ONMT

Marrakech: Yves Saint Laurent utställning
Berbermuseet i Jardin Majorelle, Marrakech, rymmer en stor samling som skänkts av den franske designern Yves Saint Laurent och hans partner. Utställningen innehåller kläder, vapen, prydnadssaker och samling med 12 000 smycken.

Agadir: Souk el Had
Är du på jakt efter en bit av det riktiga Marocko är Souk el Had i Agadir en traditionell marknad att räkna med. De vindlande gångarna i denna inomhusmarknad behöver en stor portion lugn, tid och ett öppet sinne. Här är intrycken är många och det finns massor att upptäcka. Du kan hitta alltifrån grönsaker, kryddor i klara färger till hantverk i olika material.

Äventyraren

Solsäkra Marocko – hitta resmålet som passar dig
Magiska vyer över Atlasbergen. © ONMT

Agadir: Kitesurfing
Den milslånga stranden som är 200 till 400 meter bred beroende på tidvattnet gör Kitesurfing i Agadir lättillgänglig även under turisthögsäsong. Här finns det mer eller mindre alltid vind, oftast nordvästlig på grund av temperaturskillnaden mellan havet och öknen. Den jämnhöga vattentemperaturen gör det inte sämre direkt.

Marrakech: Vandra
Upptäck Atlasbergen och Saharaöknen – bara någon timme från Marrakech hittar du de magnifika Atlasbergen som är helt fascinerande att utforska. Alternativt kan du ta dig längre söderut till Sahara, den största subtropiska öknen i världen, och uppleva en av de mest unika platserna på jorden. I Marrakech finns det gott om erfarna och vänliga guider som hjälper dig, skräddarsy vandringen efter erfarenhet och tidsåtgång. Du kan även utforska bergen genom kajakpaddling eller forsränning längs Ourika-floden.

Lyxliraren

Solsäkra Marocko – hitta resmålet som passar dig
Minaret i Marrakech. © ONMT

Marrakech: Hammam
Här är den ultimata upplevelsen för att få semesterlugn och samtidigt ta del av den marockanska kulturen. Att besöka ett hammam är ett måste. För precis som bastubad och svensk massage är en del av den skandinaviska kulturen är en hammam vistelse med ångbad, skrubb med den omtalade svarttvålen en del av de historiska Marocko.

Agadir: Prisvärda lyxhotell
Enligt en ny undersökning placerar sig Agadir på 11:e plats över topp 20 städer där man får mest hotellyx för pengarna. Ett genomsnittligt pris för en natt på ett femstjärnigt hotell under 2017 låg på 1344 kronor. Kan du sen addera milslånga stränder, spa, takbarer och magisk mat – hur mycket bättre kan det bli?

Kortare restid

Kort men bra – ogillar du att flyga långt men ändå vill uppleva värmen under vinterhalvåret. Då är Marrakech något för dig. Flygtiden till Agadir är fem timmar och femton minuter och till Marrakech är det fem timmar och tio minuter. Om man jämför det med andra klassiska flygresmål som Gran Canaria på knappa sex timmar eller södra Thailand vars flygtid är över 10 timmar.

SE FLYGTIDER OCH PRISER FÖR RESA TILL MAROCKO.

Marrakech


När: Oktober–mars

Hur: Norwegian flyger direkt från Arlanda med tre avgångar i veckan – måndag, onsdag och lördag.

LÄS MER OM MARRAKECH

Agadir

När: Oktober–mars
Hur: Norwegian flyger direkt från Arlanda en gång i veckan på lördagar.

LÄS MER OM AGADIR


Text: Norwegian • 2018-09-11
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen