Annons
Annons
Annons
Bocka av måsten från din bucket list i sommar - lär dig ett språk kombinerat med en aktivitet

Bocka av måsten från din bucket list i sommar - lär dig ett språk kombinerat med en aktivitet

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med ESL - Språkutbildning Utomlands
Partner

Språk och kultur – kombinera din nästa resa med att lära dig något nytt

Det är aldrig försent att lära sig något nytt eller göra något man drömt om länge. Med en kombinerad språk- och aktivitetsresa kan du bocka av minst två måsten från din bucket list redan i sommar.

Text: ESL - Språkutbildning Utomlands • 2018-03-28 Uppdaterad 2021-06-23

Vi tänker allt mer på hur vi reser och varför, det ska vara meningsfullt och vi vill gärna uppleva något utöver det vanliga. Det bekräftas bland annat i senaste resebarometern som genomfördes av Vagabond. Där framkom det att över 30 procent reser för att äta och dricka gott och omkring 17 procent reser för att uppleva kultur och natur.

Så vad sägs om att resa till en plats som du länge velat besöka eller återvända till och kombinera det med att lära sig ett språk och surfa, laga mat, dansa salsa eller spela gitarr? Språkreseföretaget ESL – Språkutbildning Utomlands, som har språkresor till hela 250 resmål och fler kombinationer där du kan kombinerar att lära sig ett språk med total språkfördjupning, med att regelbundet praktisera en sport, en kulturell aktivitet, eller en specifik hobby.

Nu tänker du kanske, ”men jag är för gammal för att åka på språkresa” – pyttsan säger vi då. För även om språkresor ofta förknippas med ungdomar som reser till Storbritannien för att prata engelska och festa, så finns det ingen anledning att tro att du inte kommer att få ett resminne för livet. Att dessutom få möjligheten att kombinera språkinlärningen med ett komplement ökar inte bara glädjen och inlärningstakten, utan de hjälper även till att minnas de nya elementen och förstärker språkkompetensen.

De olika programmen inom ESL:s ”Språk PLUS” finns från nybörjare till avancerade, ger dig tillfälle att praktisera språket ”i skarpt läge” och att anpassa din språkresa till dina intressen eller passioner. ESL håller dessutom låga priser och en lägstaprisgaranti. Genom den får du tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett billigare alternativ på samma resa.

Vill du också åka på språkresa kombinerat med en aktivitet? Läs mer här!

Elizabeth, 56, ville surfa och lära sig spanska – åkte på språkresa till Costa Rica

Mat, yoga och dans

Kurserna inom ESL:s ”Språk PLUS” är varierade och många. Nedan listar vi tre av våra favoriter.

Språk och kultur - kombinera din nästa resa med att lära dig något nyttItalienska PLUS matlagning


ESL:s program Språk PLUS matlagning är unika i sitt slag. Genom invigningen i matlagningens värld, i praktiska matlagningssessioner och delikata avsmakningar av lokala produkter, låter de dig utveckla din språkliga kapacitet samtidigt med dina kulinariska färdigheter. Om du är matglad och tycker om att fixa i köket, är detta verkligen något för dig.

Matlagningen är också en självklar väg in i en kultur och ett sätt att leva. Genom att lära dig att kombinera lokala smaker och dofter, lär du dig också ditt värdlands traditioner. På menyn i Italien står till exempel tillverkning av färsk pasta, tillagning av såser och avsmakning av lokala viner! Du bestämmer vilken stad som lockar dig, Rom, Florens eller pittoreska Salerno.
Läs mer om matlagningskurser i kombination med ett språk här.

Språk och kultur - kombinera din nästa resa med att lära dig något nytt

Engelska PLUS yoga


Vilken sinnesstämning kan vara bättre än rofylldhet för att lära sig ett språk. ESL:s program Språk PLUS yoga erbjuder dig ett unikt tillfälle att lära dig ett språk i en lugn miljö genom upptäckten av och fördjupningen i yogatekniken. De fysiska eller mentala övningarna, skapar ett tillstånd som är perfekt för inlärning av ett språk.I Indien, yogans vagga, och partnerskolan i New Delhi erbjuder speciella program, vilka kombinerar kursen i engelska med lektioner i yoga, som ger dig insikt i denna livsstil. Vad sägs om de olika yogastilarna Vinyasa, Kundalini, Lyengar, Ashtanga, Hatha, Bikram. Kan det vara något som lockar.
Här kan du läsa mer om yoga i kombination med kurser i engelska.

Språk och kultur - kombinera din nästa resa med att lära dig något nytt

Spanska PLUS dans


Det sägs att vissa personer med ”musiköra” har lättare att även lära sig språk. Att lära sig ett språk är inte bara att ta en kurs, men en bra start. När man dessutom kan kombinera språkkursen med att praktisera ett instrument eller dans, är succén given.

Merengue, Bachata eller Salsa – vill du pröva på litet av varje? Som komplement till kurserna i spanska hos vår partnerskola Instituto Intercultural del Caribe i Santo Domingo i Dominikanska republiken lär danslärare dig konsten att röra dig till de afro- västindiska rytmerna. Här kan du läsa mer om dans i kombination med kurser i engelska.


Om ESL
* ESL är vald till bästa
språkreseförmedlare i Europa.
* ESL har en lägstaprisgaranti som gör att du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett billigare alternativ i Sverige, för samma kurs på samma skola och på samma villkor.
* När du bokar genom ESL får du gratis och personlig service så att din resa blir så som du vill ha den.
* Under 2016 har hittills 97 procent av ESL studenter rekommenderat företagets språkresor till sina närmaste.  
* ESL erbjuder ett stort utbud – du kan lära dig hela 23 språk genom kurser utspridda på 250 resmål.
* ESL språkutbildningar är erkända av kvalitetsorgan inom utbildning och turism.  

För mer inspiration – beställ en gratis katalog här.


Text: ESL - Språkutbildning Utomlands • 2018-03-28
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen