Annons
Annons
Annons
LifeSaver

LifeSaver

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med LifeSaver
Partner

Ta det säkra före det osäkra – när det kommer till vatten

Att kolla om man kan dricka vattnet på resmålet är en bra sak att ha koll på innan avresa. Annars riskerar du att spendera halva semestern fast vid en toalett eller ännu värre, långvariga sjukdomsförlopp.

Text: LifeSaver • 2018-12-12 Uppdaterad 2021-06-23

Ta det säkra före det osäkra – när det kommer till vatten
Lifesavers produkter renar ditt vatten direkt i flaskan.

Det är inte konstigt att vara försiktig när det gäller mat och vatten när man packat väskan för att besöka ett nytt land och en spännande stad eller ort. Ingen vill att den efterlängtade resan ska bytas mot sjukhusbesök eller behov av att ha en toalett nära till hands. På de senaste åren har en annan aspekt seglat upp i diskussionen gällande vatten och det är den stora konsumtionen av engångsartiklar och plastflaskor som påverkar vår miljö i allt annat än positiv riktning.

Det här är något som Lifesaver vill ändra på genom att erbjuda olika varianter av portabla vattenfilter och vattenrenare. Fokus ligger på hög säkerhet som avsevärt minskar risken för att bli sjuk av dålig vattenkvalité, samtidigt som man förespråkar en mer miljövänlig hållning till flaskvatten.

I fem punkter förklarar de varför det är så viktigt att rena vattnet på ett säkert sätt och hur man gör det. Häng med!

Berätta om era produkter?
– Den patenterade Lifesaver lanserades 2007, i första hand för att hjälpa myndigheter och för att möjliggöra en större tillgång till rent vatten vid katastrofhjälp. Sedan dess har det vuxit och i Norden har vi sedan sommaren 2018 vänt oss mer mot konsument. Den stora skillnaden med våra produkter är att vi har unikt små porer i våra membranfilter för att rena vatten inte bara mot bakterier utan även mot mindre mikroorganismer som virus. Utan att man behöver rena vattnet ytterligare med till exempel jodtabletter som annars är vanligt. Vår produkt Liberty klarar till exempel WHO:s krav för vattenrening.

Hur fungerar den, och hur kan jag vara säker på att den renat vattnet så att det är drickbart?
– Våra produkter jobbar med ett speciellt membranfilter som gör att man jobba upp ett tryck för att reningen ska fungera första gången du använder den, vilket tar ungefär fem minuter. Nästa gång pumpar du bara och filtrerat sterilt dricksvatten kommer direkt ut i en lugn stråle.  Säkerhetsfunktionen gör att när du öppnar behållaren eller flaskan så ska det bara komma vatten. Pyser eller “spruttar” det ut luft så har något gått fel och vattnet är inte säkert. Till exempel kan du ha fått in glas som repat hål i filtret.

Ta det säkra före det osäkra – när det kommer till vatten

För vem är era produkten?
– Nu när vi lanserar mot konsument är de till för de flesta som reser. Även i Spanien till exempel behöver du köpa flaskvatten så för en klassisk charterresenär skulle våra produkter kunna vara en bra investering. Men främst är målgruppen lite mer den äventyrliga resenären där vatten kanske inte är så lättillgängligt eller tungt att bära med sig i stora mängder.

Vad bör man tänka på när man ska ta vatten för att rena och dricka?
– Fördelen är att du inte behöver tänka så mycket på det. Filtret påverkas inte av solkigt vatten så du kan ganska fritt använda det vatten som finns. Men just saltvatten bör man undvika – då är en regnvattensamling bättre. Eftersom saltet inte försvinner vid rening och saltvatten är inte hälsosamt.

Finns det tillfällen då jag borde satsa på att köpa vatten i alla fall?
– När det finns risk för kemikalier i vattnet. Du kan komplettera Lifesaver genom att använda det aktiva kolfilter som medföljer. Kolfiltret förbättrar smaken på vattnet, men annars kanske det just är smaken som gör att du vill använda flaskvatten. Vi kan ju inte erbjuda citronsmak.

LÄS MER OM VATTENRENING OCH HUR MAN VET ATT PRODUKTEN ÄR PÅLITLIG HÄR.

Ta det säkra före det osäkra – när det kommer till vatten

LifeSaver® LIBERTY– pris 1 490 kr.
Med filtreringsteknologi som skyddar inte bara mot bakterier utan också virus och protozoer. Liberty™ är liten och lätt, dock samtidigt robust och enkel att använda. Liberty™ har också en medföljande sugslang med flottör som gör att du kan sänka ner och pumpa upp ur vattensamlingar för att antingen dricka direkt eller fylla dina kärl eller din vätskeblåsa/vätskeryggsäck. I flaskan kan du också spara 40cl vatten. Den perfekta kombinationen för vandring, resande, militär personal, eller vem som helst som behöver säkert och tillförlitligt dricksvatten. Läs mer här.


Text: LifeSaver • 2018-12-12
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top