Annons
Annons
Den klassiska bilden av Japan. Men vi hoppar över både Kyoto och Tokyo och pratar om tio andra japanska pärlor. Foto: Getty Images

Den klassiska bilden av Japan. Men vi hoppar över både Kyoto och Tokyo och pratar om tio andra japanska pärlor. Foto: Getty Images

Japan

10 fantastiska platser i Japan bortom Tokyo och Kyoto

Följ med till Japan! I det här avsnittet av Vagabondpodden berättar Japankännaren Dag Klingstedt som sedan åttiotalet bor utanför Tokyo om sina tio japanska favoritdestinationer. Ovärderliga restips för dig som drömmer om en resa österut.

Text: Per J Andersson • 2020-05-20 Uppdaterad 2021-06-22

10 fantastiska platser i Japan bortom Tokyo och Kyoto
Dag Klingstedt.

Dag Klingstedt driver Japanbloggen och Japan Gourmet Guide och har bott i Japan sedan början av åttiotalet.

I det här avsnittet av Vagabonds podcast berättar han vad det var som gick honom att lämna Västerbotten och bege sig österut. Och vad som håller honom kvar.

Framförallt pratar vi om hans tio favoritplatser i landet – från Sapporo i norr till Okinawa i söder. Det handlar om ryokan, onsen och – förstås – massor om japansk matlagningskonst.

Andra platser som det tipsas om är bland annat Yamagata, Osaka och Nara.

Garanterat massor av inspirerande och nyttiga restips till Japan.

Lyssna!

Här är lite bonustips till Japan från Dag Klingstedt!

Ska man åka upp till 50–60 mil enkel, så är Shinkansen, det berömda japanska snabbtåget, det bekvämaste om inte det billigaste sättet. Från och med juni i år kan du köpa japansk tågluffarkort på nätet, på Japan rail Pass.

– Då får man ju dessutom få en glimt av landskapet även om det passerar i hög fart. Annars är det väldigt prisvärt med inrikesflyg idag. Det finns ett flertal lågprisbolag som flyger både inrikes och till destinationer i Asien och Oceanien, berättar Dag Klingstedt. 

När det gäller boende, så finns det mycket att välja på. Hotell finns i alla pris- och prestandaklasser, från billiga s k business hotels med små rum för ensamma kontorsarbetare som suttit på puben för länge och missat tåget hem till världens finaste lyxhotell.

– På landet bor man med fördel på ett ryokan, ett klassiskt japanskt värdshus, ofta byggt ovanpå en onsen, en varm källa. Men nu finns det ju dessutom AirBnB och allt fler renoverade kominka, dvs gamla, traditionella boningshus som man kan hyra dygnsvis.

– Det mesta finns numera tillgängligt via de stora internationella bokningssajterna. En speciell variant är givetvis kärlekshotellen, men de går normalt inte att boka för mer än en natt, så det är kanske inte perfekt för alla – men det går att boka för några timmar mitt på dan.

Fler avsnitt av Resor med Vagabond hittar du här!

10 fantastiska platser i Japan bortom Tokyo och Kyoto

Stor guide: 10 trendiga stadsdelar i Tokyo


Text: Per J Andersson • 2020-05-20
JapanPodcast

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen