Annons
Annons
Sveriges motsvarighet till Italiens Cinque Terre. Lyssna på podden så får du veta var. Foto: Getty Images

Sveriges motsvarighet till Italiens Cinque Terre. Lyssna på podden så får du veta var. Foto: Getty Images

Podcast

Erfarenheter från en coronasommar – bästa restipsen till en hemester

När vi inte reser utomlands söker vi oss till vackra platser i Sverige. Höstens första avsnitt av Vagabondpodden ger dig de bästa hemestertipsen till platser garanterat utan munskyddstvång.

Text: Per J Andersson • 2020-09-02 Uppdaterad 2021-09-15

2020 blev sommaren då nästan ingen hela världen reste utomlands. Då de flesta stannade i hemlandet.

Det är nåt oerhört revolutionerande. Sedan 1950 har antalet internationella turister ökat från 25 miljoner om året till 1,4 miljarder. Och vi svenskar gör numera ett vanligt år minst 15 miljoner fritidsresor till utlandet.

Erfarenheter från en coronasommar – bästa restipsen till en hemester
Sofia Zetterqvist och Per J Andersson i Goto10, Internetstiftelsens poddstudio i Stockholm. Bakom kameran: Helle Kikerpuu.

Istället för utlandssemester var det ju hemester eller svemester som gällde för de allra flesta. Ytterst få passade på att korsa en gräns trots att Europa började öppna för turister redan i juni. Kanske för att man fortfarande kände oro för smittspridning, eller att det verkade bökigt med alla olika krav på antingen karantän, negativt covidtestsvar och munskydd.

Eller för att man helt enkelt insett att det vore ganska kul och spännande att passa på att upptäcka Sverige på årets sommarsemester.

Om det pratar Vagabonds Per J Andersson och Helle Kikerpuu i höstens första avsnitt av podcasten Resor med Vagabond. Gäst i studien är Sofia Zetterqvist från bloggen Fantasiresor.

Lyssna:


Text: Per J Andersson • 2020-09-02
PodcastSverige

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen