Annons
Annons
Linda Åkerberg vet hur det är att vandra solo. Hör henne i det här avsnittet av Vagabondpodden.

Linda Åkerberg vet hur det är att vandra solo. Hör henne i det här avsnittet av Vagabondpodden.

Nordamerika

Podcast: Om att vandra Pacific Crest Trail – med Linda Åkerberg

Linda Åkerberg inspirerades av filmen Wild och gav sig ut på en halvårslång solovandring längs Pacific Crest Trail i USA. Sedan fortsatte hon att gå i Asien och Afrika och här hemma i Sverige. I det här avsnittet av Vagabonds podcast berättar hon om sina erfarenheter och inspirerar dig som står i begrepp att snöra skorna och ge dig ut i vildmarken.

Text: Per J Andersson • 2020-03-11 Uppdaterad 2022-06-14

Linda Åkerberg från Karlstad har vandrat Pacific Crest Trail i USA – hela vägen från mexikanska gränsen i söder till kanadensiska gränsen i norr. Hon har också traskat Mount Everest-leden i Nepal och runt och upp på Kilimanjaro, flera gånger dessutom.

Senaste projektet var att vandra från Smygehuk i södra Sverige till Treriksröset i norr, en vandring som slingrade sig upp över Sverige, eftersom hon ville inkludera samtliga landskap, även Öland och Gotland. Det innebar också en del kajakpaddling över såväl smala som vida vattendrag.

Ofta vandrar hon helt solo och låter också tankarna vandra bakåt och framåt i tiden för att åter landa i nuet, på vandringsstigen. I det här avsnittet berättar hon om sina vandringserfarenheter, hur man packar bäst, vilka skor som funkar ultimat och vad vandrandet gör med själen.

Hur gjorde hon, hur kändes det, vad lärde hon sig. Om det pratar hon och Vagabonds Per J Andersson i det här avsnittet av Resor med Vagabond.

Trailer för filmen Wild:

Podcast: Om att vandra Pacific Crest Trail – med Linda Åkerberg
Linda Åkerberg på Pacific Crest Trail i USA.

Text: Per J Andersson • 2020-03-11
NordamerikaPodcastVandring

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen