Annons
Annons

Botanisera bland julmarknaderna i Göteborg. Foto: Liseberg

Restips

10 julmarknader att besöka i Göteborg 2023

Botanisera bland Göteborgs mysiga julmarknader. Här är 10 tips – från klassiker i mysiga Hagastan till julstämning på skärgårdsöarna.

Text: Karin Wimark • 2023-12-04 Uppdaterad 2023-12-06

1. Julmarknad på Liseberg

Varje år omvandlas Liseberg till ett förtrollat fantasiland för såväl barn som vuxna. Tomtebyn är särskilt populär bland barn som med hjälp av en karta eller en kompass kan utforska skrymslen och vrår. I tomtens stuga kan de även skriva sina önskelistor medan de njuter av julgodis och sagor. På Jul på Liseberg väntar också marknadsstånd och skridskoåkning i stämningsfull miljö.

När: 18 november – 7 januari 2024. Läs mer här.

Göteborgs kanske mest satsiga julmarknad hittar man på Liseberg. Foto: Liseberg
Ta med dina skridskor eller hyr på plats för en tur på isrinken. Foto: Liseberg

2. Julmarknad i Nordstan

I det populära köpcentret Nordstan har det arrangerats julmarknad sedan 1972. Så även i år! Fram till 23 december kan du botanisera bland marknadsstånd för att fynda hantverksprodukter, godsaker och konst. Dessutom julpyssel för de små på lördagarna och besök av tomten under några dagar i december.

När: Pågår fram till 23 december, kl: 10-18. Läs mer här.

Missa inte julaktiviteterna som pågår under hela december fram till jul i Nordstan. Foto: Göteborg & Co

3. Julmys på öarna

Vad sägs om en dagsutflykt till någon av skärgårdsöarna för julmarknad? Lördagen andra adventshelgen fylls Knippla hamn med hantverk, hembakat och julkransar. Och framåt eftermiddagen är det samling vid brandstationen för att leta efter tomten! Den 10 december kan du besöka julmarknaden på Brännö där lador och verandor fylld med hantverk, keramik, bakverk och konst.  

När: Knippla Julmarknad lördag 9 december kl 10-15. Läs mer här. Brännö Julvandring söndag 10 december kl 11-16. Läs mer här.

Instagram @brannoforeningen

4. Julmarknad på Nääs Fabriker

Att besöka julmarknaden på Nääs Fabriker är en mysig dagsutflykt för hela familjen! Då omvandlas fabriksområdet till en stämningsfulls oas med hantverk, goda delikatesser och aktiviteter för de små. Passa på att träffa julbocken, åk häst och vagn eller gå på skattjakt runt slottet.

När: 9-10 december kl 10-16. Läs mer här.

5. Jul i Haga

Bege dig till Göteborgs mysigaste gata för en julmarknad med marknadsstånd och god stämning. Här kan du fynda hantverk, design och delikatesser. Dessutom bjuds det på musikunderhållning och aktiviteter för de små. Söndagar kan barnen träffa tomten på torget!

När: Varje lördag och söndag fram till 17 december. Kl: 11-16. Läs mer här.

Strosa runt i mysiga Haga. På helgerna i december är det julmarknad. Foto: Göteborg & Co.

6. Stora Holms Säteri

På Hisingen ligger ett urmysigt säteri som anordnar julmarknad under andra adventshelgen. På Stora Holms Säteri möts du av genuin julstämning med godsaker, hantverk, konst och blomster från lokala leverantörer.

När: 9-10 december kl 11-17. Läs mer här.

7. Skeppet

I år är det premiär för julmarknad på Skeppet Gbg. Här fylls salongen med konst, hantverk, design, vinyl och härlig julstämning. DJ står för musiken.

När: 9 december kl 11-16. Läs mer här.

8. Stora Tumlehed Gård

Mysig julmarknad på Stora Tumlehed Gård där du kan köpa delikatesser till jordbordet så som varmrökt lammstek med vitlöl, gårdens egna prinskorvar, lammkorv och mycket mer. Här finns också färskt bröd, keramik, ostar från Cityosteriet och vackert hantverk. Missa inte att spana efter fåren!  

När:  lördag 9 december, kl. 10–16. Läs mer här.

9. Längsta natten intar konsthallen

Den längsta natten 2023 är en festival med konsert, utställning och en konst- och bokmarknad. Bege dig till Röda sten konsthall och botanisera på Fijuk Midvintermarknad där du kan köpa originalgrafik, konstböcker, serier och hantverk från lokala och internationella utställare. På programmet står också grupputställinge Turbalator och en noisekonsert.

När: fre 8 dec 16-21, lö och sö 9-10 dec kl 12.18. (bokmarknad 12-16) Läs mer här.

10. Luciaparad med Volvofordon

Missa inte den stämningsfulla Luciaparaden som startar 17.00 och löper längs Avenyn. I år genomförs paraden av Göteborgs Lucia och Volvo där fordon från förr och nu bär fram Göteborgs Lucia och hennes tåg längs Avenyn. Konserten börjar på Götaplatsen ca 17.30.

När: 13 december kl 17.00. Läs mer här.

Läs också:

Göteborgs 12 bästa vinbarer för en skön utekväll

Göteborgs högsta hotell har slagit upp portarna


Text: Karin Wimark • 2023-12-04
RestipsSverigejulmarknadListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen