Annons
Annons

1099670.jpg

Restips

14 tecken på att du dejtar en vagabond

Fjorton saker som alla som dejtar en resenarkoman kan känna igen.

Text: Johanna Jackson • 2015-09-11 Uppdaterad 2021-09-14

1. Hen frågade om ditt drömresemål redan innan du hunnit säga vad du heter

 

14 tecken på att du dejtar en vagabond

Frågor som “ja happ, och vad jobbar du med” är inte aktuella. Och när ni träffades första gången pratade ni om resor minst halva tiden. Gamla resor, favoritstäder, galna reseminnen, planerade resor och drömresor…

 

2. De går hellre på aktiva dejter än traditionella dejter

14 tecken på att du dejtar en vagabond
Paddla kajak istället för fika? Foto: GettyImages

Nyfikenhet, spontanitet och upptäckarlust alla typiska karaktärsdrag för en vagabond. Varför mötas över en fika när man kan titta på historiska artefakter och egyptisk konst på något museum, paddla kajak eller gå på en drop-in-kurs i salsa?

 

3. Så fort någon ska resa har hen alltid en plats eller restaurang att rekommendera 

14 tecken på att du dejtar en vagabond
Thinkstock.

Och när ni ska gå på ert första restaurangbesök tillsammans föreslår hen “den där brasilianska på Kungsholmen” eftersom deras Caipirinha-drinkar “är sjukt autentiska” och “nästan lika bra som de i Rio.”

 

4. De är toleranta 

14 tecken på att du dejtar en vagabond

Att älska att resa och vara trångsynt är liksom svårt att kombinera. Som Vagabonds redaktör Per J Andersson skrev: De som gnäller har rest för lite. (Nu pratar vi inte om all inclusive till spanska solkusten). Men de är inte heller rädda för att bryta normer. När man har rest mycket och träffat olika människor från olika kulturer med olika sedvänjor får man en större förståelse för att det finns flera sätt att göra saker och ting på.

 

5. Deras sätt att flörta är att tagga dig på inspirerande reseposter 

14 tecken på att du dejtar en vagabond

 

6. De blir inte sura om du ställer in i sista minuten 

14 tecken på att du dejtar en vagabond

Som van resenär vet han eller hon att saker och ting inte alltid går som planerat och kan ändras i sista minuten. Bussar som inte dyker upp, försenade flyg eller, dejter som ställs in. Forskning har dessutom visat att folk som reser ofta tar oväntade saker med större ro än de som inte reser. Hakuna matata homie. Livet går vidare.

 

7. Du hittar spår av personens senaste resor lite varstans

Som utländska mynt i plånboken, hopskrynklade bussbiljetter från Madrid, bar-vouchers från Kroatien och gamla boardingkort som dyker upp här och där i diverse jackfickor. Som bär på minnen från perioder när livet är som bäst.

 

8. Och deras lägenhet är inredd med temat “världen”

Jordglober, kartor, och guideböcker. Filmaffischer de köpte under sin första resa till Indien. Kaffe från den senaste resan till Costa Rica, listan fortsätter.

 

9. Eller så är lägenheten uthyrd och hen bor hos en kompis för “vem vet hur länge jag ska stanna i Sverige den här gången?”

 

10. De får mindre livskriser titt som tätt när de tänker på hur lite tid man har…

… och hur mycket det finns att se, lära sig, göra och uppleva. 

 

11. Deras konton på sociala medier är fullproppade med resebilder från fantastiska platser   

14 tecken på att du dejtar en vagabond
Thinkstock.

#Reslust #LivetNärDetÄrSomBäst 

 

12. De är spontana 

14 tecken på att du dejtar en vagabond

Rutiner är en av vagabondens största fiender. Just tröttnaden på rutiner, och längtan efter något nytt är ju många gånger själva anledningen till varför någon reser från första början.

 

13. De är drömmare!

14 tecken på att du dejtar en vagabond
Thinkstock.

För hur annars får man idén att säga upp sig från jobbet, sälja allt man äger och segla runt jorden, beslutar sig för att cykla från Sverige till Rivieran på semestern eller resa jorden runt utan att flyga? Men de är samtidigt målmedvetna: har man världen på sin att-göra-lista gäller det att kunna gå från snack till verkstad.

 

14. De är roliga att umgås med

Av flera anledningar (se ovan). Men de kan dessutom alltid bjuda på underhållande berättelser om möten och upplevelser de haft ute på sina resor runt världen (vilket gör de till perfekta bröllopsdejter). Men kanske främst för att när man älskar att resa så har man äventyret i själen.

14 tecken på att du dejtar en vagabond

6 sätt som resandet gör dig till en bättre människa


Text: Johanna Jackson • 2015-09-11
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top