Annons
Annons
Foto: Karin Wimark

Foto: Karin Wimark

Restips

5 aktiva upplevelser på Guadeloupe

Det finns mycket att göra på Guadeloupe. Passa på att gå på matmarknad, vandra längs kusten eller spana in Guadeloupes högsta vattenfall.

Text: Karin Wimark • 2019-04-22 Uppdaterad 2019-04-22

1. Vulkaniskt månlandskap

En av Guadeloupes höjdpunkter är vandringen till Basse-Terres aktiva vulkan Soufrière. Här regnar det visserligen 300 dagar om året, men att komma upp till toppen och det utomjordiska landskapet och höra den aktiva vulkanen pysa och mullra är en upplevelse. Vandra på egen hand eller med guide. 

 

2. Guadeloupes högsta vattenfall

På södra Basse-Terre väntar vandringsleder i tät, frodig och lummig regnskog. Vandra till Guadeloupes högsta vattenfall Chutes du Carbet, 125 meter högt, och ta ett dopp! Men kolla först att leden är öppen för besökare då fallen i perioder varit avstängda på grund av jordbävningar. Ca 5 timmar tur och retur. 

 

3. Turkost dykningsmecka

Utanför Basse-Terres västkust ligger det marina reservatet Cousteau. Oavsett om du snorklar eller dyker är platsen en undervattensidyll. 

 

4. Dramatisk kustvandring 

De karga klipporna som stupar ner i det turkosa havet på Grande-Terres nordöstra kust för tankarna till den skotska landsbygden. Naturen här skiljer sig totalt från den på frodiga Basse-Terre och vandringsleder bjuder på en vindlande utsikt.

 

5. Matmarknad

Lördagsmarknaden i staden Point-à-Pitre är en fröjd för alla som önskar få en rejäl dos av det kaotiska, färgstarka och genuina Guadeloupe. Botanisera bland kryddor, frukt, grönsaker och blommor. Ju tidigare du kommer, desto bättre.   


Text: Karin Wimark • 2019-04-22
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen