Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

5 bisarra händelser som stoppat flyget

En invasion av bin och myror i luftkonditioneringen. Här är fem knäppa incidenter som har lett till kalabalik – och förseningar – på flyget.

Text: Redaktionen • 2017-10-30 Uppdaterad 2021-06-22

1. Invasion av bin

I september i år strandsattes ett flyg från Citilink Indonesia på Kualanamu International Airport i Indonesien. Detta efter att tusentals bin landat på flygplanets högra vinge. Lyckligtvis tog de sig inte in i planet. Frustrerade passagerare fick vänta mer än 90 minuter på brandkåren, som spolade bort bina från planet.  

5 bisarra händelser som stoppat flyget

2. Kackerlackor i första klass 

En koloni med uppemot 50 kackerlackor hittades av en förskräckt passagerare i första klass-kabinen på ett American Airlines-flyg från Miami till Washington för några år sedan. Passagerarna var tvungna att sitta kvar i sina säten medan de ovälkomna passagerarna bekämpades. 90 minuter senare var kampen över och resan kunde fortsätta. 

5 bisarra händelser som stoppat flyget

3. Snakes on a plane

2012 tvingades ett flyg från Egyptair att göra en nödlandning på egyptiska semesterorten Al Ghardaqa. Detta på grund av att en passagerare blivit biten av en kobra. Passageraren hade lyckats smuggla ombord den egyptiska ormen i sitt handbagage. Efter att ha blivit biten försökte passageraren få ned ormen i bagaget igen, men den lyckades smita och kröp sedan runt i kabinen till medpassagerarnas stora skräck. 

En liknande händelse inträffade 2016 när ett plan med Aeromexico tvingades göra en oplanerad landing då en liten reptil påträffades slingra runt uppe i bagagehyllan. 

4. Skorpionstick

En kvinna blev stungen i handen av en skorpion ombord på ett plan från Los Angeles International Airport till Portland i USA. Flyget återvände till gaten för att den drabbade kvinnan behövde läkarvård. Incidenten orsakade en försening på 50 minuter.     

5 bisarra händelser som stoppat flyget

5. Myror i luftkonditioneringen

När flygvärdinnorna på ett försenat flyg från Mexico City startade luftkonditioneringen, så ska det ha sprutat ut myror från ventilationsöppningarna. Hundratals myror ska ha kommit in i kabinen vilket, med största sannolikhet, var allt annat än behagligt för passagerarna… 

5 bisarra händelser som stoppat flyget

Källor: Airhelp/News.com.au/Huffington Post 

13 av de knäppaste anledningarna till varför folk har kastats av flyget

5 otäcka djur du inte vill möta i det vilda


Text: Redaktionen • 2017-10-30
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen