På brittiska The Pig både äter och sover du svingott.

På brittiska The Pig både äter och sover du svingott.

Restips

5 hotell för matnördar – här både äter du och sover gott

Gillar du långa middagar och tycker att avsmakningsmeny är vårt vackraste ord? Varsågod och hugg in, här är fem hotelltips för dig och dina smaklökar.

Text: • 2015-10-02

1. The Pig Hotel, Storbritannien

Äta först, sova sen

The Pig kallar sig “en restaurang med hotellrum” och på The Pig i Brockenhurst är allt lokalt. Råvarorna odlas i trädgården eller köps från gårdar i området och inget får hämtas längre än 25 miles, ca 37 km, bort. Menyn ändras inte efter säsong, eller ens per dag, den kan skifta ögonblickligen beroende på vad som är redo i trädgården när maten lagas. Priserna är rimliga, ugnsstekt ringduva med ostronmussling kostar 175 kr. Hotellet har 29 rum från 1 900 kr natten. 

thepighotel.com

2. Hotel Sercotel Portales, Spanien

Mitt i tapasmeckat

Logroño är mest känd som sömnig huvudort i vinregionen Rioja, men staden är också smakmässigt epicentrum för spanska smårätter. Här finns fler, och godare, tapas på liten yta än någon annanstans. Ett enda kvarter har ett 50-tal matbarer, med Calle de Laurel som den allra tapastätaste gatan. Hotel Portales är ett populärt trestjärnigt hotell, med mycket bekvämt läge för den som sakta promenerar hem med magen full av embuchados, morritos och rödvin. 

hotelsercotelportales.com

5 hotell för matnördar – här både äter du och sover gott
På St Barts äter du på en av Karibiens bästa gourmetrestauranger. Foto: Thinkstock.

3. Hotel Le Toiny, St Barts

Franskt och fint

Femstjärnigt hotell på flådiga ön St Barts i Karibien. En exklusiv resort med 15 villor där årets skatteåterbäring i bästa fall räcker till en natt. Men du kan alltid besöka hotellets suveräna franska restaurang Le Gaiac, en av Karibiens främsta gourmetrestauranger, utan att övernatta. 

letoiny.com

4. Blackberry Farm, USA

Gourmetbonnigt i södern

Vad sägs om fine dining vid foten av Smoky Mountains i Tennessee? På prisbelönta Blackberry Farm handlar allt om smaker och råvaror. Maten på din tallrik är från gården eller regionen, och trädgårdsmästaren, slaktaren, bagaren och kvinnan som gör sylten är lika viktiga som kockarna i köket. Middagen serveras
i en gammal lada, med tunga silverbestick, välstruket linne och klädkod som kräver kavaj. Ett boende bör bokas långt i förväg.

blackberryfarm.com

5. The Royal Mail, Australien

Långkok på känguru

Australiens knastertorra outback låter kanske fel för en restaurang med från gård till bordet-koncept. Men runt staden Dunkeld i delstaten Victoria är jorden bördig. Royal Mail Hotel får foodies att köra 3 timmar från Melbourne för säsongsanpassade avsmakningsmenyer med rätter som ankor uppfödda på jordgubbar och en kängurujerky med enbär och rosmarin som tar fyra veckor att tillaga. En åtta-rätters meny kostar runt en svensk tusenlapp. 

royalmail.com.au

5 hotell för matnördar – här både äter du och sover gott
Foto: The Royal Mail

6 av världens mest ensliga hotell

14 anledningar till varför du måste skriva upp San Sebastián på din bucket-list


Text: • 2015-10-02
RestipsHotellMat och dryck