Annons
Annons
Äventyr på el-scooter. 78-åriga Peter de Lijser har gett sig ut på en resa från Nederländerna till Frankrikes medelhavskust. Foto: Privat.

Äventyr på el-scooter. 78-åriga Peter de Lijser har gett sig ut på en resa från Nederländerna till Frankrikes medelhavskust. Foto: Privat.

Restips

78-åringen gör episk resa genom Europa på sin permobil

Livet behöver inte bli trist och grått bara för att man blir äldre. Det slog 78-årige Peter de Lijser fast vid, vred upp gasen på sin eldrivna scooter och gav sig iväg på en 1 300 kilometer lång resa genom Europa.

Text: Johanna Jackson • 2016-06-20 Uppdaterad 2021-08-13

Peter de Lisjer kommer från Breskens i Nederländerna men befinner sig just nu någonstans i nordöstra Frankrike bland vingårdar och lummiga kanaler, träffar nya bekantskaper på caféer och irriterar sig på gropiga vägar.

Hit har han tagit sig med hjälp av sin eldrivna scooter. Målet är Saint-Pierre-la-Mer vid Medelhavet. När han har kommit fram har han avverkat drygt 1 300 kilometer. 

78-åringen gör episk resa genom Europa på sin permobil
Peter de Lijser började sin resa i Nederländerna och befinner sig nu i Frankrike nära Donjeux. Om en dryg månad har han nått sitt mål, tror han. Foto: Privat.

På 80-talet överlevde Peter de Lisjer, som är författare, en bilkrock som resulterade i en bruten nacke och på äldre dagar har han haft svårt att gå, därför tar han hjälp av el-scootern. Med den svischar han alltså fram genom det franska landskapet i en takt som tar honom cirka 5 mil om dagen. Men även om det inte går så fort har han inte saktat ner bara för att han är pensionär.

– Det ligger i min natur att utforska nya saker. Jag står inte ut med rutin. Jag är bara halvvägs nu, men tänker redan: Vad ska jag göra härnäst? säger han i en intervju med den lokala nederländska tidningen PZC.

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler härliga reseberättelser.

Stor guide: Pensionera dig utomlands – spara pengar

Dagny Carlsson, 104 år: Jag tänker ha roligt så länge det varar!

Svenska Fredrika cyklar jorden runt för kvinnors rättigheter


Text: Johanna Jackson • 2016-06-20
RestipsIntervju

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top