Annons
Annons
Klart: Då släpps SJ:s tågbiljetter till jul och nyår. Foto: SJ

Den som planerar att resa med tåg över jul och nyår har nu ett datum att hålla koll på. Den 9 november släpps tågbiljetterna till alla avgångar. Foto: SJ

Nyhet

Äntligen klart: Då släpper SJ tågbiljetterna till jul!

Planerar du att ta tåget i jul ? Efter stora förseningar släpper SJ äntligen årets tågbiljetter för jul och nyår – men först 9 november.

Text: Karin Wimark • 2022-10-20 Uppdaterad 2022-10-20

Tågbiljetterna för jul och nyår skulle ha släppts redan i september, men fördröjts på grund av Trafikverkets planering till tågbolagen. Nu, efter lång väntan kommer äntligen besked om biljettsläppet.

– Vi vet att väldigt många längtar efter att kunna boka tågresor för både jul- och nyårshelgerna och även för sportlovet. Därför är vi glada att nu kunna ge ett exakt besked om när biljetterna släpps till försäljning, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

Datumet att ha koll på

Onsdagen den 9 november släpper SJ biljetterna för samtliga avgångar perioden 11 december till 12 mars.

Martina Nord, presskommunikatör på SJ, meddelar att detta egentligen skulle ha gjorts i september, men sker nu betydligt senare än vanligt till följd av förseningar i planeringen hos Trafikverket. Hon beklagar att allmänheten har fått vänta så länge på detta besked:

– Vi förstår verkligen den frustration som funnits hos resenärerna. Vi har också varit frustrerade, för vi vill jättegärna släppa våra biljetter. Men nu är vi jätteglada att vi har ett datum. Vi har jobbat snabbt ändå, vi fick ju beskedet från Trafikverket i förrgår, säger Martina Nord.

Biljettsläppet skulle egentligen ha gjorts i september, men sker nu betydligt senare. 9 november är datumet att ha koll på! Foto: Karin Wimark


Text: Karin Wimark • 2022-10-20
NyhetRestipsTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen