Annons
Annons

Spana in hotellet i Los Angeles som för tankarna till Wes Andersons filmer. Foto: Press

Restips

Bo som i en Wes Anderson-film på nyöppnade The Georgian Hotel

Det ikoniska strandhotellet i Los Angeles är den perfekta mixen mellan art déco-glamour och Wes Anderson-estetik. Men en natt här är inte gratis...

Text: Joel Ågren • 2024-01-20 Uppdaterad 2024-01-17

Los Angeles snyggaste 90-åring, turkosa art déco-pärlan The Georgian Hotel på Ocean Avenue i Santa Monica, gör i år comeback efter ett praktfullt ansiktslyft och decennier av mindre lyckade ägarbyten. Byggnaden tjänstgjorde senast som ålderdomshem innan hotellgruppen BLVD Hospitality – som skapat sig ett renommé av lyckade hotellsatsningar som Ace Hotel, Hoxton och Soho Warehouse i downtown L.A. – köpte fastigheten 2020, fast beslutna att blåsa nytt liv i det ikoniska strandhotellet.

The Georgian, som öppnade första gången 1933, var – i hård konkurrens med Chateau Marmont på Sunset Strip – länge ansett som kronjuvelen bland södra Kaliforniens prestigehotell, med sin oefterhärmliga air av Hollywood­-glamour, flärdfulla inredning och namnkunniga stamgäster som Clark Gable, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe och Kennedy-familjen. En plats för att ses och bli sedd, med turkost hav och gyllene stränder som närmaste granne.

Sov som en Hollywoodstjärna i en av de lyxiga rummen. Foto: Press

2.0-versionen av det anrika landmärket inrymmer 84 rum (varav 28 sviter), två restauranger, en matsalsterrass, ett konstgalleri, ett bibliotek och en lobbybar. En kärleksfullt re­­staurerad hotellikon som andas 30-­­talsflärd och tidlös elegans, med Wes Andersonska inslag och art déco-­detaljer i överflöd. På tal om öga för detaljer: Missa inte ringknapparna märkta ”Champagne” i hotellets sviter. Ett knapptryck senare och du blir serverad ett flöjtglas perfekt kylt bubbel av en kostymklädd piccolo innan du hunnit säga The Grand Budapest Hotel. 

Ett rum kostar från 7 700 kronor per natt och bokas via thegeorgian.com.

Läs också: 21 tips i Los Angeles kreativa kvarter

Väl utvalda detaljer och bästa läge på The Georgian Hotel. Foto: Press
Vad sägs om frukost med denna utsikt? Foto: Press
Historiska detaljer som för tankarna till filmernas värld. Foto: Press
Skulle du också hajja till om du passerade ute på gatan? Foto: Press

Läs också:

Vagabonds drömresa – 5 veckor klassisk roadtrip genom USA

Trendspaning i Los Angeles ”hipster-triangel”


Text: Joel Ågren • 2024-01-20
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen