Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

Därför kan en vanlig tennisboll göra underverk för flygresan

Brukar du få ont i lederna och bli stel i musklerna när du flyger? Packa ner en tennisboll i handbagaget nästa gång du reser!

Text: Redaktionen • 2017-05-04 Uppdaterad 2021-06-23

Att sitta stilla under längre perioder, som man gör under en flygresa, kan innebära obehag, ryggont och andra krämpor. Särskilt om man är äldre eller har dålig blodcirkulation.

Ett vanligt knep för att lindra smärtan brukar ju vara att massera det ömmande området – det är här tennisbollen kommer in. 

Till exempel kan du lägga bollen på golvet och använda den till att massera fotsulorna, eller placera bollen mellan din rygg och sätet för att försöka få bukt med ryggsmärtor.

Det enkla men smarta knepet kommer från en artikel i den brittiska tidningen The Sun som intervjuat Ali Ghoz, kirurg vid Londons Ortopedklinik.  

– Att använda en tennisboll, eller en annan massagepryl, på planet kan bidra till att öka blodcirkulationen, säger han till tidningen.

Andra saker som kan hjälpa till med krämpor som kommer med långa flygningar är att ha på sig stödstrumpor, dricka vatten, göra enklare rörlighets- och stretchövningar och att promenera i flygplansgången.

Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

20 tips för att överleva en långflygning

Sagolika bilderna från Norge som kommer få dig att tappa andan

8 snygga prylar som förgyller flygresan


Text: Redaktionen • 2017-05-04
RestipsFlygInför resan

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top