Annons
Annons

Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström delar sina personliga favoriter till södra Europa. Foto: Getty images.

Europa

Chefredaktör Fredriks favoriter i Sydeuropa

Spanska kustfavoriter, franskt badparadis, och slovenska reseminnen. Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström delar med sig av sina absoluta favoriter i Sydeuropa!

Text: Fredrik Brändström • 2022-07-14 Uppdaterad 2022-07-21

Hit återvänder jag alltid

Costa Brava, Spanien

Kuststräckan norr om Barcelona rymmer både gulliga små badorter och stränder belamrade med monstruösa jättehotell. Men när man lärt sig vilka ställen man ska undvika är detta en av de bästa platserna i Europa. Framför allt älskar jag den vilda naturen där små, små stränder gömmer sig bland branta klippor. Dessutom är det nära till både Barcelona och Girona om man vill kombinera strand & stad på semestern. Cadaqués, S’Agaro och Calela de Palafrugell är två givna favoriter längs kusten, men det finns många!

Costa Brava, favoriten som chefredaktören gärna återvänder till. Foto: Getty images.

Bästa stranden

Korsika, Frankrike

Korsika har enligt mig och många andra Europas finaste stränder och det klaraste vattnet. En kort joggingtur eller promenad genom vild natur från badorten L’Ile Rousse hittar man den avslappnade naturstranden Bodri Beach. Perfekt ställe för ett morgon- eller kvällsdopp i avskildhet!

Bege dig till naturstranden Bodri Beach på Korsika för ett dopp i avskildhet. Foto: Getty images.

Charmigaste byn

Santo Stefano di Sessanio, Italien

I Abruzzo finns många fina byar från Medeltiden men Santo Stefano di Sessanio är en av de mest välbevarade. Stan ligger på 1 500 meters höjd uppe bland bergen och det är fascinerande att strosa runt i de trånga gränderna. Här finns också ett toppenfint hotell, Sextantio och en handfull trevliga restauranger. Gillar man att vandra så finns det många fina leder i närheten, där man kan göra dagsturer.

Sov på hotellet Sextantio i Santo Stefano di Sessanio. Foto: Sextantio.

Resan jag aldrig glömmer

Portoroz, Slovenien

Som barn bilade vi med familjen ner till Slovenien (som då var en del av Jugoslavien). Spenderade en vecka i lilla badorten Portoroz och hade the time of my life. En pizza kostade 10 kr, sprillans nya vinylskivor gick för en tjuga (som jag minns det). Besökte även gulliga grannstaden Piran och de mäktiga Postonjagrottorna. Slovenien är fortfarande ett av mina favoritländer!

Fredrik minns fortfarande resan till Slovenien, där en pizza kostade en struntsumma. Foto: Getty images.

Fortfarande på min bucketlist

Menorca, Spanien

Har hört mycket gott om denna ö, som vilar lite i skuggan av mer prominenta grannön Mallorca. Här är tempot lite lugnare och naturen är oexploaterad. Skulle gärna ge mig ut på en vandring längs Camí dels Cavalls, en gammal häststig som löper längs hela ön.

Mallorcas lillasyster Menorca bjuder på ett lugnare tempo och mindre kommers. Foto: Getty images.

Text: Fredrik Brändström • 2022-07-14
EuropaRestipsRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen