1260475.jpg

Restips

T-shirten som ska göra dig förstådd i alla världens länder

Språkbarriärer på resan kan vara ett irriterande hinder att överkomma. Men en bild säger mer än 1 000 ord sägs det. Det är exakt vad skaparna bakom t-tröjan Iconspeak tog vara på.

Text: Johanna Jackson • 2016-04-18

När jag var i Japan nyligen och virrade runt i en storstad på jakt efter en typ av traditionell väggbonad var jag nära på att ge upp. Det var sista dagen innan hemresa, mobilen var död och ingen verkade kunna tala engelska. I en sista snilleblixt beslöt jag mig för att dra fram anteckningsblocket och rita föremålet jag letade efter. Det gav resultat och jag kom hem från resan två konstverk rikare.

Alla som har rest till icke engelsktalande länder på egen hand vet att det kan vara svårt att kommunicera med människor man möter på vägen. Särskilt om man inte befinner sig på större turistorter.

T-shirten som ska göra dig förstådd i alla världens länder

Oftast tar man sig fram ganska bra med hjälp av påhittighet och kroppsspråk. Men ibland räcker inte alla handviftningar i världen till. Då kan den här t-shirten ta dig en bra bit på vägen.

T-shirten som ska göra dig förstådd i alla världens länder

Tröjorna kommer i flera färger och är tryckta med med 40 universella ikoner. Bakom designen står de tre backpackerna George, Steven och Florian.

T-shirten som ska göra dig förstådd i alla världens länder

Efter en resa i Vietnam där mycket av kommunikationen med andra sköttes genom att rita bilder och symboler på vad de eftersökte, kom de på att det kunde vara användbart att ha en uppsättning med bilder nära till hands.

– På det viset kan du bara peka på det du behöver och folk förstår, skriver de på sin hemsida.

Gilla Vagabond på Facebook för fler reserelaterade artiklar i ditt flöde!

Mutorna du antagligen kommer behöva betala på Bali

10 anledningar till varför du borde vandra på din nästa resa

13 essentiella prylar att packa ner i handbagaget

De här smarta resväskorna gör ditt liv – och din resa – så mycket lättare

Vagabonds chefredaktör: Så hittar du unika resmål


Text: Johanna Jackson • 2016-04-18
RestipsInför resan