Airbus A350-900 heter den nya flygplansmodellen som Singapore Airlines ska använda sig av på linjen från Stockholm till Sydostasienmetropolen.

Airbus A350-900 heter den nya flygplansmodellen som Singapore Airlines ska använda sig av på linjen från Stockholm till Sydostasienmetropolen.

Restips

Ny direktlinje Stockholm–Singapore

Arlanda har betydligt färre interkontinentala flyglinjer än andra europeiska storflygplatser. Men nu kommer en ny direktlinje till Sydostasien. I vår börjar Singapore Airlines att flyga Stockholm–Singapore.

Text: Per J Andersson • 2016-12-15

Singapore Airlines kommer atttrafikera linjen med en Airbus A350-900, som är det senaste tillskottet i flygbolagets flotta. Planet, som lyfter första gången 30 maj, kommer att flyga fem gånger i veckan och mellanlanda i Moskva. 

– Vi har diskuterat det här i flera år och är glada över att vi nu kan presentera en förbinelse med den senste flygplansmodellen, säger Singapore Airlines VD Goh Choon Phong.

Den nya flyglinjen till Singapore är en utökning av ett joint-venture avtal mellan SAS och Singapore Airlines från 2012. Enligt avtalet ska tidtabeller och gemensamma försäljningsaktiviteter samordnas. De båda flygbolagen har haft ett codeshare-samarbete sedan december 2010 på ett antal linjer i Asien och Europa och ingår båda i samarbetsorganisationen Star Alliance.

Singapore är en bra knutpunkt för vidare resor med såväl flyg som tåg och båt till Malaysia och indonesiska Sumatra, Java och Bali.

Så här ser den planerade tidtabellen ut:

Stockholm-Moskva            Mån, Tis, Tor, Fre, Lör        1025                       1330
Moskva -Singapore            Mån, Tis, Tor, Fre, Lör        1500                       0615 (+1)
Singapore- Moskva            Mån, Tis, Tor, Fre, Lör        0020                       0600
Moskva -Stockholm           Mån, Tis, Tor, Fre, Lör        0715                       0825

 


Text: Per J Andersson • 2016-12-15
Restips