Annons
Annons
Falkenberg sedd från ovan.

Det är till den svenska västkusten och mer precist Falkenberg du ska bege dig för att uppleva Stordalens nya hotellkedja och dess första hotell. Foto: Getty Images

Nyhet

Nytt hotell till sommaridyllen Falkenberg

En sprillans ny hotellkedja ska etablera i Sverige – och först ut är Falkenberg. Hotellägaren är den norska mångmiljardären Petter Stordalen.

Text: Helle Kikerpuu • 2024-04-07 Uppdaterad 2024-04-04

I Morgonpasset i P3 skämtade programledarna nyligen om att norrmännen tar över Sverige. Bevismaterialet lades fram som följande: de knep både första- och andraplatsen i Vasaloppet på såväl dam- som herrsidan. De deltar i, och vinner, svenska Melodifestivalen och representerar därav Sverige i Eurovision Song Contest 2024. Detta gör dem i Sveriges nationalarena som nu ägs av den norska investeraren och hotellmagnaten Petter Stordalen (densamma som planerar att döpa om nationalarenan till Strawberry Arena, efter sin hotellkedja).

Vare sig Morgonpassets programledare har rätt eller fel om en norsk takeover finns det ännu en norsk nyhet på svensk mark. Petter Stordalens hotellkoncern ska nämligen introducera en ny hotellkedja med premiär i Sverige. Närmare bestämt i Falkenberg.

Fasaden för den nya hotellkedjan som har premiär i Falkenberg 2026. Bild: MOD Arkitekter

Vad har man att se fram emot måntro? Till våren 2025 ska hotellet, som ännu inte har ett namn, invigas. Men konceptet som Petter Stordalen lägger fram är något vagt.

– Vi är otroligt förväntansfulla inför öppningen av det första hotellet nästa år och menar att vi presenterar någonting nytt i ett segment som varit bortglömt under lång tid, säger han i ett pressmeddelande på hemsidan för Strawberry.

Han fortsätter:

– Ambitionen är att utöver en säng och en frukost erbjuda nyttig lättillgänglig mat, förstklassigt gym och dessutom snabbladdning av bilar genom bra och innovativa partner. Gästernas behov kommer att få styra vad vi fyller hotellen med och vilka partner vi kommer ingå samarbeten med.

Men läget av denna nya hotellkedja ska vara utanför stadskärnor och nära eller i direkt förbindelse med avfarter till de större vägarna. En slags drive-through-hotell med plats för kort- och långtidsboende, restaurang, lounge, co-working, gym och snabbladdning av elbilar.

Ett klassiskt kedjehotell i utkanten av staden låter det som. Vi får se om det blir som utlovat “någonting nytt i ett segment som varit bortglömt under lång tid”.

Öppnar sitt femtonde hotell i Göteborg

Förutom nysatsningen i Falkenberg öppnar Petter Stordalens Strawberry 2026 sitt femtonde hotell i Göteborg som ska ligga granne med Liseberg.

– Jag är oerhört glad över att vi med vår nya granne kan tillföra Lisberg ytterligare boendealternativ och det genom en engagerad och framgångsrik hotelloperatör som Strawberry. Det här är bra för besökarna, för Liseberg och för Göteborg, säger Liseberg AB:s VD Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Läs också:

Göteborgs högsta hotell har slagit upp portarna

Tokyos hetaste hotell – 5 nyheter att spana in

Guide: Här är Skånes 5 bästa spa


Text: Helle Kikerpuu • 2024-04-07
NyhetRestipsSverigeHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen