Annons
Annons

I metropolen Tokyo finns det något för alla. Vi har spanat in fem nyöppnade hotell som sticker ut i mängden. Foto: Getty Images/Mercuretokyohibiya

Japan

Tokyos hetaste hotell – 5 nyheter att spana in

Från ett japansk-skandinaviskt boutiquehotell till en konstnärlig teater-oas som för tankarna bakåt i tiden. Vi har spanat in fem nykomlingar i Tokyo.

Text: Karin Wimark • 2024-03-13 Uppdaterad 2024-03-12

1. Trunk Hotel Yoyogi Park

Modernt med takpool

Detta nutida boutiquehotell Trunk Hotel Yoyogi Park ligger strax intill det trendiga området Shibuya nära kaffebarer, modebutiker och små lokala butiker. Här kan du simma i en takpool med utsikt över Yoyogi Park och sova gott i konstfyllda rum med en mix av japansk och skandinavisk estetik. Detta är det tredje Tokyo-hotellet för den hippa hotellkedjan Trunk Hotel – alla med sin egen unika stil.

Instagram: @trunkhotel_yoyogipark

2. Hotel Indigo Tokyo Shibuya

I Tokyos kulturella hjärta

Ett stenkast från det omtalade övergångsstället Shibuya Crossing och Tokyos kulturella distrikt ligger Hotel Indigo Tokyo Shibuya – ett hippt hotell för den som vill befinna sig mitt i händelsernas centrum. I de 227 rummen väntar ett unikt utbud av vinylskivor som hyllar områdets musikkultur, i restaurangen väntar en stor konstkollektion och ett omakasekök och utsikten från terrassen är svårslagen.

Instagram: @hotelindigotokyoshibuya

3. & Here Tokyo Ueno

För familj & kompisgäng

Den 15 mars slår hotellet & Here Tokyo Ueno upp portarna på JR Ueno Station i den japanska huvudstaden. Ueno-området är känt som ett kulturdistrikt och här hittar man både Tokyos Nationalmuseum, Ueno Zoo och den livliga marknaden Ameyoko där man kan handla både kläder och mat. Hotellet är designat med natur och kultur i fokus. Bland annat kan man njuta av utsikten över Ueno Park, där det också finns japansk konst från Edo-perioden.

Foto: & here Tokyo Ueno

4. Mercure Tokyo Hibiya

Kliv in i teaterns värld

Mercure Tokyo Hibiya är ett nutida och modernt hotell med inslag av teaterns värld! Hotellet hyllar området Hibiyas historia och kultur från den tidsperiod då området var Tokyos biograf- och teaterdistrikt från slutet av 1800-talet. Varje rum är inspirerat av filmvärlden och de gemensamma ytorna går i art deco-stil med filmmotiv, sammetssoffor och tunga gardiner.

Instagram: @mercuretokyohibiya

5. The Aoyama Grand Hotel

Tidlöst designhotell

The Aoyama Grand Hotel ligger i området Gaienmae (två stationer bort från Shibuya) och en kort promenad från det nutida museet Watarium Art Museum. Hotellet är ett mode och kulturcenter med flera restauranger – från klassiskt japanskt till italienskt. Rummen har vacker utsikt och takterrassen är en fröjd för alla sinnen.

Instagram: Aoyamagrand
Instagram: Aoyamagrand
Instagram: Aoyamagrand

Läs också:

En knäpptyst zen-upplevelse på tåget Shinkansen

Stor guide: 10 trendiga stadsdelar i Tokyo


Text: Karin Wimark • 2024-03-13
JapanNyhetRestipsHotellListorTokyo

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen