Annons
Annons
Vy över Rom och kvinna i glasögon.

Rom, Cervinia och Hunnebostrand är platserna som gäller om reseexperten Camilla Everberg får bestämma. Foto: Getty Images/privat

Restips

Rom, Cervinia & Hunnebostrand – reseproffset tipsar

Som marknadschef på researrangören Ving har Camilla Everberg stort inflytande över svenskarnas resevanor. Men vart åker hon om hon själv får välja?

Text: Fredrik Brändström • 2023-11-13 Uppdaterad 2023-11-13

Namn: Camilla Everberg | Bor: Värmdö | Ålder: 47 | Yrke: Chief Marketing, Sales and Digital Experience Officer på Nordic Leisure Travel Group där bland annat Ving ingår.

Favoritresmål

– Ett land som jag håller extra kärt är Thailand, särskilt när man reser som en familj, då det finns många olika stränder och ställen att utforska på en och samma resa. Planerar en resa till bland annat Bangtao Beach och Koh Yao Noi senare i år och längtar redan!

Att utforska Thailands vackra stränder tillsammans med familjen är en höjdare. Foto: Getty Images

Underskattat resmål

– Vet inte om man kan kalla det underskattat men när det gäller skidsemester tycker jag att Italien är svårslaget om man ser till kombinationen av skidåkning, atmosfär och matupplevelse. Kan tipsa om charmiga Courmayeur, familjevänliga Livigno och solsäkra Cervinia. 

Favoritresmål i Sverige

– Hunnebostrand i Bohuslän! Åker hit varje år tillsammans med min familj. Havet, klipporna och kustmiljön ger ett lugn som är svårslaget.

Favoritstad

– Gillar mest att upptäcka nya platser när jag reser men Rom är en av få städer som jag gärna återvänder till på grund av den unika kombinationen av historia, kultur och kulinariska upplevelser. 

Rom har det mesta man kan önska sig i en stad, tycker Camilla Everberg. Foto: Unsplash

Hit åker jag aldrig mer

– Besökte Tijuana i Mexiko för många år sedan och på den tiden kändes staden allt för osäker, bullrig och förorenad för att man som besökare skulle få en njutbar upplevelse. Jag vet att mycket har förbättrats under åren och har hört att Tijuana idag är en spännande konst-, musik- och matdestination så kanske borde jag ge staden en andra chans!

Favorithotell?

– Gillar hotellkonceptet Ocean Beach Club då det erbjuder en strandnära och lugn miljö för familjer samtidigt som det finns mycket aktiviteter och stort fokus på matupplevelsen. En annan favorit är Anantara Hotels vars atmosfär och service också ger mycket minnesvärda upplevelser. Anantara Riverside i Bangkok är en härlig oas i den stimmiga staden!

Detta tar jag alltid med mig på resan

– Hörlurar, böcker, sköna skor och nackkudde.

Ditt bästa resetips

– Spara ner kartor offline i Google Maps ifall det är dålig anslutning så hittar man dit man ska enkelt ändå. 

Drömresa

– Skulle gärna göra en tågresa med Orientexpressen eller en expedition till Antarktis!

Lyxigt värre på Venice Simplon-Orient-Express. Foto: Martin Scott Powell
Ljuvliga sviter att drömma om på Orientexpressen. Foto: Martin Scott Powell

Vad tror du blir nästa stora resetrend?

– Att man söker efter mer unika och autentiska upplevelser, att förväntan och kravet på mer personaliserad och smidig digital interaktion ökar och att fler kan och vill kombinera distansarbete med att resa och semestra utomlands.

Läs också:

Långresornas återkomst, Lissabon & Sydafrika – reseproffset tipsar

Spanska solkusten, Khao Lak & golfresor – reseproffset tipsar


Text: Fredrik Brändström • 2023-11-13
RestipsIntervjureseprofilen

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top