Annons
Annons
Foto: Swedavia.

Foto: Swedavia.

Restips

Så fungerar Arlandas okända VIP-rum

Röda mattan, champagne och en privat säkerhetskontroll. När celebriteter och annat rikt folk ska flyga från eller till Arlanda är det inte de vanliga överbelamrade avgångshallarna som gäller – istället tas de om hand av Arlandas VIP-service.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-12 Uppdaterad 2021-06-23

De flesta känner ju till att det finns lyxiga flygplatslounger på Arlanda för de som flyger i första klass eller de som är medlem i olika bonusklubbar. Men få vet om att det finns en ännu mer exklusiv service på flygplatsen. Vi talar naturligtvis om VIP-utrymmena där kungligheter och superkändisar håller till innan de flyger ut i världen.

Men även vi vanliga människor kan få access till tjänsten, så länge vi pröjsar för nöjet det vill säga, enligt Expressen.

VIP-rummet ligger bakom en egen ingång – “Grind 1” i anslutning till Terminal 5. Väl på plats möts man av en utrullad röd matta och personal som tar hand om bagage och resehandlingar. 

Så fungerar Arlandas okända VIP-rum
VIP-loungen. Foto: Swedavia.

Därefter får man gå igenom en säkerhetskontroll, helt utan köer naturligtvis. Sedan tillkommer en timmes lounge-häng med snacks och fri dryck innan man transporteras till flygplatsen i en svart BMW 740 (biltillverkarens främsta lyxmodell).

I VIP-rummet kan man även gifta sig (mot en extra kostnad), något som cirka två lyckliga par i veckan gör, enligt Susanne Brundin på Swedavias VIP-service.

Om man inte flyger med privatjet får man också förmånen att bestämma om man vill gå ombord på flygplanet först eller sist.

Vad blir då prislappen på ett sådant kalas? Grundpriset börjar på 3 650 kronor + moms för en person. Sedan tillkommer 950 kronor + moms per tillhörande person. En liknande service finns även på Landvetter.

Vill man slå på stort kan man passa på att införskaffa sig ett årskort, ett sådant går på antingen 63 000 kronor eller 85 000 kronor. Köper man det senare får man ha med sig sina familjemedlemmar – så att hela familjen kan resa med stil.

– I dagsläget har vi ett 20-tal personer i Sverige med det kortet, säger Susanne Brundin till Vagabond.

Gilla Vagabond på Facebook för mer resenyheter, tips och inspiration i ditt flöde.

Är det här världens lyxigaste kommersiella flygplan?

Bildspel: Inuti The Residence – världens lyxigaste flygplanssvit


Text: Johanna Jackson • 2016-10-12
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top