Annons
Annons
Sydney, Australien. Milan Schipper trodde att han skulle hit... Foto: Istock.

Sydney, Australien. Milan Schipper trodde att han skulle hit... Foto: Istock.

Restips

Skulle flyga till Australien – hamnade i Kanada

Städer som har samma, eller liknande namn, kan ju vara oerhört förvirrande. Särskilt när man ska boka flygbiljetter. Någon som lärde sig detta den hårda vägen är den 18-åriga backpackern Milan Schipper.

Text: Johanna Jackson • 2017-04-03 Uppdaterad 2021-06-23

Milan Schipper från Nederländerna hade tänkt sig att resa till Sydney i Australien. Så blev det inte. Istället hamnade han drygt 17 000 km bort – i Sydney, Nova Scotia, en delstat i nordöstra Kanada.  

Förväxlingen som gjorde att Milan fann sig själv bland snötäckta berg och glaciärer i stället för långsträckta sandstränder och lurviga pungdjur skedde när han skulle boka flygbiljetter.

När Milan sökte efter biljetter från Amsterdam till Sydney online hittade han ett alternativ som skulle kosta drygt 200 euro mindre än de andra alternativen och slog till. Det var först när han hade mellanlandat i Toronto och fick syn på planet som han skulle flyga vidare med som han började ana ugglor i mossen.

– Flygplanet var riktigt litet så jag började fundera över ifall det skulle klara sig hela vägen till Australien, berättar han för den lokala radiostationen CBC.

 

Skulle flyga till Australien – hamnade i Kanada
Sydney, Kanada. Men istället hamnade han här…Foto: Wikimedia/Creative Commons.

Misstankarna att något inte stod rätt till blev ännu större efter att han boardat planet och såg flygrutten på stolsdisplayen framför.

– Jag såg att färdrutten skulle gå till höger, inte vänster. Det var ungefär då jag insåg att det fanns ett annat Sydney. Jag kände mig fruktansvärd. Jag tror att jag svor i mitt huvud i ungefär 10 minuter. Men det fanns inget jag kunde göra åt det eftersom jag redan var uppe i luften, säger han.

Efter att Milan, iklädd t-shirt och joggingbyxor, landat i Sydney, Kanada undersökte han först möjligheterna att flyga till Australien. Men eftersom det skulle ta drygt 30 timmar och kosta honom drygt 1 500 euro (cirka 14 000 kronor) valde han istället att åka hem till Nederländerna där han möttes av sin pappa, som enligt Milan var mycket road av händelsen. 

Schipper är dock inte den enda olyckliga resenären som har gjort samma misstag, utan flera turister har gått samma öde till mötes skriver CBC. 

Fail! – 28 roliga översättningsmissar fångade på bild

10 misslyckade hotellnamn


Text: Johanna Jackson • 2017-04-03
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top