Annons

Bland världens bästa takbarer med pool 2023 har en svensk nykomling letat sig in på topp-tiolistan. Foto: Markus Esselmark

Nyhet

Göteborgshotell med på lista över världens 10 bästa takpooler

Årets mest avkopplande topplista är här. Bland världens 10 bästa takbarer finner vi en svensk nykomling – i Göteborg.

Text: Joakim Almén • 2023-12-16 Uppdaterad 2023-12-12
Annons

Folks kärlek till takbarer och takpooler verkar vara gränslös. Det är lätt att förstå, att stå (eller ligga i en pool) högre upp än en backhoppare i ett backhoppningstorn och blicka ut över en stads skyline med en Moscow Mule (i kopparmugg!) slår faktiskt ganska mycket här i livet. Frågan är var i världen de allra förnämsta takbarerna med lyx- och flärdriktig pool finns? Takspecialisterna på sajten The Rooftop Guide tror sig sitta på facit med sin lista över världens 50 bästa takbarer med pool 2023.

Jacy’z takbarspärla PAM’S Pool Deck & Lounge öppnade under 2023. Foto: Markus Esselmark

Som svensk takbarsentusiast finns det dessutom anledning att känna sig lite extra glad över listan, för på plats 10 återfinns Göteborgshotellet Jacy’z takbar PAM’S Pool Deck & Lounge som öppnade under 2023. Jimmy Olsson, CEO på Jacy’z Hotel & Resort, är såklart glad över topplaceringen.

Annons

– Vår vision från dag ett har varit att PAM’S ska bjuda på en atmosfär med internationell touch, det ska kännas lite som taget från ett pool party i LA när man kommer upp hit. Här möts du av breda sköna solsängar, cocktails, fräscha maträtter, pool och DJ beats – allt under bar himmel.

Etta på The Rooftop Guides takpoolslista är Singapore-hotellet Marina Bay Sands takbar som stoltserar med en avlång, tillsynes oändlig infinity pool. Hela topp 10-listan från hittar du nedan.

Läs också: 10 nya takbarer i Sverige – kolla här

Världens 10 bästa takpooler

enligt The Rooftop Guide

1. Marina Bay Sands, Singapore

Världens längsta takpool

Känd över hela världen som världens längsta takpool – hela 150 meter lång och 200 meter upp i luften. Kanske inte så konstigt att vinnaren är takpoolen på lyxhotellet Marina Bay Sands i Singapore. På andra sidan takpoolen väntar ett par jacuzzis som inte lämnar mycket till önskan. De har nämligen utsikt över havet.

Foto: Marinabaysands.com

2. 137 Pillars Suites & Redidences, Bangkok

Upplev Bangkok från ovan

På detta lyxiga hotell hittar man inte bara en, utan två takpooler, en på 27:e våningen och en på 30:e våningen. 137 Pillars Suite & Residences ligger i hjärtat av Sukhumvit Thonglor-området och poolen på översta våningen bjuder på 360-gradig utsikt över Bangkok.

Foto: 137pillarsbangkok.com

3. Address Beach Resort, Dubai

Högst i världen

Det är ingen förvåning att Dubai kvalar in på listan med sitt “mest extremt i världen-komplex”. Denna takpool ligger på 77:e våningen och kvalar in som världens högsta oändlighetspool i Guinness rekordbok. Dessutom nästan lika lång som en fotbollsplan.

Foto: Addresshotels.com

4. Corazón Cabo, Cabo San Lucas

Pool möter hav

I Cabo Bay vid stranden Medano i Baja California ligger takpoolen som kammat hem fjärdeplatsen. Här uppe kan det vara svårt att uppskatta vart poolen slutar och havet börjar.

Läs också: Mexikos nya vandringsled tar dig till orörda guldkorn

Foto: Corazoncabo.com

5. Bisma Eight, Bali

I regnskogens hjärta

I Balis grönskande hjärta Ubud ligger lyxhotellet Bisma Eight vars takpool rankas topp 5 i världen. Svalka dig om dagarna och njut av det uppvärmda vattnet om kvällarna.

Foto: Bisma-eight.com

6. Aguas de Ibiza Grand Luxe Hotel, Ibiza

Spana på lyxbåtar på Ibiza

Innovativt och ambitiöst hotell med två takpooler varav den ena blickar ut över Ibizas hamn och havet. Intill poolerna finns avkopplande lounger, parasoll och förfriskningar i takbaren Maymanta för den som önskar.

Foto: Aguasdeibiza.com

7. Novotel Bangkok Sukhumvit 4, Bangkok

Trendig takterrass

25 våningar upp i luften hittar du takpoolen som om kvällarna huserar den trendiga takbaren RedSquare medan den om dagarna är en avkopplande takpool med slående utsikt. Poolen är fylld med saltvatten och kantas av bekväma solbäddar med röda parasoll.

Foto: Novotelbangkoksukhumvit4.com

8. 1 Hotel Brooklyn Bridge, New York

Loungepool i New York

På ett urbant hotell vid Brooklyn Bridge ligger Harriet’s Rooftop med vad de själva kallar det för en “plunge pool”. Med andra ord, ingen pool för simhopparen, men för avkopplande poolhäng och bästa utsikt över East River och Manhattan är det en pool som heter duga.

Läs också: Sköna Bedford-Stuyvesant – en oupptäckt stadsdel i Brooklyn

Foto: 1hotels.com

9. Iberostar Selection Paseo de Gracia, Barcelona

Drömmigast i stan

Vid Placa de Cartalunya mitt i Barcelona ligger detta hotell vars takterrass med pool är en dröm. På denna urbana 800 kvadratmeter stora terrass väntar en vacker pool – perfekta pausen från Barcelonas stadspuls.

Foto: Iberostar.com

10. PAM’S Pool Deck & Lounge, Göteborg

Nykomling på västkusten

Göteborgshotellet Jacy’z takbar PAM’S Pool Deck & Lounge öppnade 2023 och för tankarna till en takterrass i Los Angeles. Poolfest med DJ:s, cocktails och internationell atmosfär väntar – åtminstone soliga dagar på Sveriges framsida.

Läs också: Göteborgs 5 bästa cocktailbarer – proffset tipsar!

Foto: Markus Esselmark

Hela listan över världens 50 bästa takpooler hittar du här.

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Joakim Almén • 2023-12-16
NyhetRestipsHotellListorpooler
Annons

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top