Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Världens bästa djurparker

Jonas Wahlström tycker att Sverige har världens bästa djurparker, men det finns förstås guldkorn ute i världen också. Här är hans fem favoriter som du inte får missa om du är på resande fot!

Text: Redaktionen • 2013-02-12 Uppdaterad 2013-02-12
Annons

1 Holland
Apenheul Primate Park

En djurpark som är specialiserad på apor och har över 30 olika primatarter. När parken öppnade 1971 hade den det revolutionära konceptet att låta aporna röra sig fritt bland besökarna. Friheten har gjort att aporna kunnat skapa naturliga sociala grupper och föröka sig. Parken har med tiden expanderat och idag kan besökarna vandra omkring bland över 200 apor och träffa dem på nära håll i sin naturliga miljö.

2 Sydafrika
Monkeyland

I Afrika blir man bara beklämd av att se djurparker, med ett undan­tag: Monkeyland i Plettenberg Bay, Sydafrika. Det är en förnämlig anläggning som är specialiserad på apor, men har också världens största så kallade voljäranläggning för fåglar. I den kan man vandra på upphöjda gångar längs vattenfall och träd som är upp till 40 meter höga och se fågelarter från hela världen flyga fritt.

3 Singapore
Singapore Zoo

Spatiös anläggning där djuren hålls isolerade av anlagda torr- och våtvallgravar. Är du där tidigt kan du under parollen “Breakfast with an orangutan” äta frukost och samtidigt få en vildmarksupplevelse. Singapore Zoo har även en populär natt­safari där man kan se över hundra olika arter i ett mån­ljusliknande ljus som inte stör djuren.

4 Australien
Perth Zoo

I Australien har de bra djur­parker och Perth Zoo tillhör de allra bästa. På “Australian walkabout” kan man se allt från krokodiler och tasmanska djävlar till dingor och dvärgpingviner. Utöver den inhemska utställningen finns det djur från Asien och den afrikanska savannen samt fåglar från Sydamerika och sköldpaddor från Galápagos.

5 USA
San Diego Zoo Safari Park

I Nordamerika finns det många bra djurparker (ofta på grund av att många rika och generösa änkor sitter i parkernas styrelser). Bästa parkerna i USA är San Diego Zoo Safari Park samt två parker i Ohio, Columbus Zoo samt Cincinnati Zoo. I den först­nämnda kan du åka på afrikansk safari och bland annat beskåda noshörningar, giraffer och antiloper.


Text: Redaktionen • 2013-02-12
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top