Annons
Annons
Foto Thinkstock

Foto Thinkstock

Restips

Världens bästa vegetariska

Att vara vegetarian och på resande fot kan vara en riktig utmaning. Lyckligtvis finns det många platser där vegetarianism är utbrett och maten minst lika god.

Text: Fanny Ernestrand • 2010-10-01 Uppdaterad 2010-10-01

Fått serverat hund när du beställde quorn? Eller en tallrik sparris när de andra fick biff? I en del länder är det fortfarande svårt att få bra vegetarisk mat. Lyckligtvis finns det fler platser där vegetarianism är utbrett och maten minst lika god. Här är våra favoriter:

1. Indien

Indien har flest vegetarianer i hela världen och den kryddstarka maten är ett himmelrike för veggos. Här är grönt inte ett alternativ – utan snarare tvärtom – det normala. Utbudet är med andra ord gigantiskt i både mataffärer och på restauranger och inga magar kommer att gå tomma.

2. London/Storbritannien

Tack vare sin mångkultur och befolkning från hela världen har London ett av världens bästa vegetariska kök. Visst, det typiskt brittiska köket erbjuder mest flottighet, men utöver det är maten fantastisk. Trendkänsliga restauranger med hälsoalternativ och flera råkosthak. Vill du absolut gå till en pub – har de med största sannolikhet en veggoburgare på menyn.

3. Thailand

Svenskarnas favoritresemål Thailand är inget problem för vegetarianer. Många thairätter går att få fullproppade med grönsaker istället för kött, och den som säger att det inte går att bli mätt utan protein bör tänka om. Det både mättar och smakar gott. Se dock upp för rätter som innehåller fisksås, eller be att få utan.

4. Israel

Falafel och hummus finns i varje hörn och det välsmakande kikärtsalternativet smakar bättre än det någonsin gjort hemma. Eftersom både restauranger och mataffärer tillämpar Kosherlagarna finns varken gris eller skaldjur på menyn. Dessutom brukar restauranger vara försiktiga med att blanda sås med kött, och därför går det ofta att få vegetariska alternativ.

5. USA:s storstäder

Hamburgare och fettiga steker må vara USA:s nationalrätt, men i storstäderna finns många vegetarianer. Det är framförallt hälsofreaks och medvetna ungdomar som slutat äta kött och flest valmöjligheter finns det därför i storstäderna. Allt från läskande smoothiebarer till restauranger fullproppade med vegetarisk och ekologisk mat.
Vad tycker du? Vart finns den bästa vegetariska maten, eller kanske den värsta? Tipsa oss nedan!


Text: Fanny Ernestrand • 2010-10-01
RestipsListorMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top