Annons
Annons
Strand i Tobago

Missa inte Trinidad & Tobago när du besöker Karibien – vi listar 8 anledningar varför du ska besöka önationen. Foto: GettyImages

Trinidad och Tobago

Därför ska du upptäcka Trinidad & Tobago

Önationen Trinidad och Tobago lockar soltörstare, naturintresserade och alla som älskar musik och dans. Vi listar 8 anledningar varför du ska ha med landet på din karibiska bucketlista.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-01-31 Uppdaterad 2023-01-31

1. Bli proffs på ”liming”

¨Karibien är på många sätt synonymt med ljudet av havets vågor, frasandet av palmblad i vinden och total avkoppling. Liming är benämningen på den bästa av aktiviteter – konsten att tillsammans inte göra någonting annat än att umgås, äta mat och ta det lugnt. Vilken ö passar bäst för den ultimata nedvarvningen? Vi skulle säga Tobago.

2. Hitta din favoritstrand

Det finns inte bara en strand som lockar på de båda öarna, dock ligger de flesta favoriterna på Tobago. I söder ligger Pigeon Point Beach som av många rankats som öns vackraste strand med sina vita stränder och klara vatten – dock måste man betala en entréavgift på omkring 30 kronor för vuxna och 15 kronor för barn. Man kan också köpa ett veckopass till stranden. Mitt på ön hittar man relativt vilda och orörda Englishman’s Bay som drar färre turister, men som toppar listorna över Karibiens bästa stränder.

Maracas Beach på Trinidad är en populär vik med en sandstrand. Foto: GettyImages

3. Delta i episk karneval

Karnevalen på Trinidad är en av de största i Karibien, ja hela världen för den delen. Firandet äger rum dagarna innan askondagen i februari och innefattar musik, dans, karnevalståg och J’Ouvert när det festas rejält och deltagarna blir insmorda i olja, lera och färg. Till skillnad från andra karnevalståg i världen är den på Trinidad mer folklig och besökare är välkomna att delta i firandet.

4. Njut av rytmiska öar

Karibien svajar likt palmerna på stränderna. Från Trinidad & Tobago har världen välsignats med calypson med sina satiriska sångtexter, den vidareutvecklade socan och slaginstrumentet steelpan (oljefat). Fusionen mellan indisk folkmusik och calypso och soca som är enormt populärt i landet, men också Guyana, Suriname och Jamaica.

Karibien är känd för sin musik, karnevaler och festligheter. Foto: GettyImages

5. Ta del av ekoturism

Det råder ingen brist på vacker natur på önationen, vill man inte bara njuta av den vid stranden eller på väg mellan punkt A och B kan man besöka Asa Wright Nature Centre där man arbetar med att bevara lokal fauna och djurliv samt bedriver forskning och ekoturism – deras lodge stängde under pandemin men ska återigen öppna för övernattande gäster efter en gedigen renovering.

Från Speyside kan man ta en guidad tur ut till naturreservatet på ön Little Tobago för ännu mer natur, fågelliv och snorkling. Det finns flera turer man kan välja mellan – Blue Waters Inn är ett 3-stjärnigt hotell som också erbjuder guidade turer till ön.

Röd ibis är Trinidads nationalfågel och syns i Trinidad & Tobagos statsvapen. Foto: GettyImages
Liming är något man ska anamma i Trinidad & Tobago. Foto: GettyImages

6. Frossa i choklad

Besök ekogården Tobago Cocoa Estate har guidade turerna på det kakaoplantaget som avslutas med en rom- och chokladprovning. Ägaren Duane Dove, som är uppvuxen i Tobago men bott i Sverige i många år, säljer chokladen i Sverige på Small Island Chocolates & Coffee på Mariatorget i Stockholm. Där kan man unna sig en riktigt bra chockladprovning som kan kombineras med rom- eller vinprovning.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-01-31
Trinidad och TobagoKaribien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen