• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hotell spårar stulna handdukar med mikrochips

  Se upp alla semestertjuvar! Allt fler hotell har börjat sy in spårbara mikrochips i sina handdukar.

  Hotell spårar stulna handdukar med mikrochips

  Att sno med sig handdukar från hotellrummen ses kanske som en petitess av många och bland alla föremål som finns i ett hotellrum är det just handdukar och tvålar som är populärast att sno.

  Men om du är en av de cirka 40 procent av svenskarna som uppger att de någon gång snott med sig något från hotellrummen så kan du vilja tänka om nästa gång du ser en ovanligt mjuk och fluffig handduk som du tycker skulle passa bättre hemma i ditt eget badrum. 

  I alla fall om du är i USA. Enligt Huffington Post har så många som 2 000 amerikanska hotell sytt in de spårbara chipen handdukar och andra inredningsdetaljer av tyg som badrockar och sängkläder.

  Chippet, som är i samma storlek som en läkerolpastill kommer från företaget Linen Technology Tracking och gör de möjligt för hotellen att närmare kartlägga var deras handdukar befinner sig. Ursprungligen designades de för att låta hotellen få reda på när deras handdukar kommit tillbaka från tvätteriet men nu kan de få ytterligare en funktion. 

  Tekniken fungerar genom att chipet skickar iväg en signal till en antenn som placeras på en valfri plats och som underrättar personalen om tyget lämnar området.

  – Ett hotell använder chipen för att övervaka hissarna och varje gång en handduk passerar hissdörrarna så får städpersonalen ett alarm, säger företagets vd William Serbin till Huffington Post.

  Chippen kan alltså inte lokalisera handdukarnas exakta position. Så om du har börjat söka igenom din linnegarderob i panik kan du pusta ut. 

  Källa: Expressen.

  Missa inte!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!