Annons
Annons

Dessa tre nyöppnade boendena på Mallorca får en att vilja resa dit på stört. Men de är inte gratis. Foto: Grand Hotel Son Net

Nyhet

Mallorcas hetaste hotell – 3 nyheter att drömma om!

Vi har spanat in tre nyöppnade lyxhotell, alla belägna i historiska byggnader på Mallorca. De kostar skjortan, men man kan ju alltid drömma...

Text: Karin Wimark • 2024-02-23 Uppdaterad 2024-02-23

1. Nobis Hotel Palma

Skandinaviskt i historisk bygnad

Nyöppnade Nobis Hotel Palma ligger i en av Palmas äldsta byggnader – ett före detta muslimskt palats från 1100-talet. Idag möts man av ett lyxhotell där modern lyx varvas med historisk välbevarad arkitektur. Checka in i något av de 37 hotellrummen inredda med lokal konst och hantverk. Förutom den väl tilltagna loungebaren (hotellets hjärta) och de två innergårdarna finns även ett spa och gym, en solterass inbäddad av Medelhavsväxter och en takterass med utsikt över katedralen La Seu.

Lite White Lotus-vibbar över Nobis Hotel Palmas innergård. Foto: Nobis Hotel Palma

Stora ljusinsläpp och designmöbler vartän du vänder dig. Foto: Nobis Hotel Palma

2. Grand hotel Son Net

Där landet möter lyx

Ett antikvariat, lantgård och ett lyxhotell i ett, belägen vid byn Puigpunyent intill de ståtliga Tramuntanabergen. Grand hotel Son Net är en klassisk finca vars historia sträcker sig tillbaka ända till 1672 då palatset var hem till familjen Net. I maj 2024 slår det upp portarna på nytt – nu som ett exklusivt hotell som osar klassisk elegans omgiven av vinrankor, citronlundar och ett 1000 kvadratmeter stort spa.

Läs också: Chefredaktörens tips: ta tåget från Palma till Sóller på Mallorca

Som tagen ur en romantisk film. Foto: Grand hotel Son Net

Här kan man njuta av poolhäng med storslagen utsikt. Foto: Grand hotel Son Net

3. Hotel Corazon

Konstoas i Tramuntanabergen

Mellan byarna Deià och Soller kan du nu checka in i nyöppnade Hotel Corazón – en bohemisk oas i en historisk 1600-talsgård belägen i ett område som lockat konstnärer i urminnes tider. Temat på hotellet är konst och allt från möbler till tavlor och textiler kommer från lokala konstnärer och hantverkare. Välj mellan 15 unikt designade rum, strosa i den stora trädgården, njut vid poolen eller anslut till guidade vandringar, matklasser eller yoga.

Konst, design och arkitektur hämtad från ön. Foto: Hotel Corazon

Läs också:

18 höjdpunkter på Mallorca – bad, byar & restauranger

Bästa tipsen till Sóller och Port de Sóller på Mallorca

10 vingårdar i Europa som du kan bo på


Text: Karin Wimark • 2024-02-23
NyhetRestipsSpanienHotellListorMallorca

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen