Annons
Annons
Cirka 25 kilometer väster om Riga ligger Jurmala som lockar med långa sandstränder och flera spa-resorter. Foto: Thinkstock.

Cirka 25 kilometer väster om Riga ligger Jurmala som lockar med långa sandstränder och flera spa-resorter. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Här är sommarens populäraste budgetdestinationer

När svenskarna väljer resmål efter plånboken är Berlin, Prag och Lissabon hetast. Det visar färsk bokningsstatistik från resebyrån Ticket.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-16 Uppdaterad 2015-06-16

Har du tajt med pengar men längtar efter en resa i sommar? Topplistan från Ticket visar sommarens mest populära budgetstäder i sommar. Det som de samtliga destinationerna på listan har gemensamt är att prisnivån på semesterrelaterade utlägg som hotell, taxi, en stor stark och restaurangbesök är minst 30 procent lägre än i Sverige.  

Är man inte ute efter en storstadssemester tipsar Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på resebyrån om tre prisvärda strandnära destinationer i Östeuropa. 

– Den som vill åka på en budgetresa med sol och bad kan välja till exempel Riga. Bara ett par mil från den lettiska huvudstaden ligger Jurmala, med sina härliga långa stränder. Andra prisvärda sol- och badresmål med fina stränder är Pärnu i Estland och Miedzyzdroje i norra Polen. 

10 populäraste budgetstäderna i sommar:

Stad Index
1. Berlin (69)
2. Prag (50)
3. Lissabon (61)
4. Budapest (53)
5. Riga (50)
6. Warszawa (43)
7. Moskva (67)
8. Vilnius (46)
9. Zagreb (51)
10. St Petersburg (43)

* Listan visar de tio populäraste destinationerna för sommaren enligt bokningsstatistik från Ticket och som har ett index under 70 på Forex Banks Storstadsindex. Semesterkostnaderna i till exempel Riga är 50 procent lägre än i Stockholm. 

 Läs även:


Text: Johanna Jackson • 2015-06-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top